Austrijskom poljoprivredniku izrečena je ogromna kazna zbog slučaja krave koja je ubila njemačku turisticu

Podijelite objavu:

Sud u Innsbrucku prošlog tjedna je odredio da vlasnik krave mora suprugu preminule žene platiti naknadu od 490.000 eura.

45-godišnja njemačka turistica šetala je sa svojim psom u području Pinnistal doline u podnožju austrijskih Alpa u srpnju 2014. godine, kada je obližnje krdo krava postalo nemirno i napalo je.

Unatoč tome što je poljoprivrednik rekao da je postavio znakove upozorenja, sud je prošlog tjedna utvrdio da je on bio nemaran.

Tirolska poljoprivredna komora objavila je priopćenje nedugo nakon presude, navodeći kako presuda predstavlja "golemu prijetnju alpskoj poljoprivredi".  "To je iznenađujuće i nerazumljivo",izjavio je predsjednik Komore Josef Hechenberger. "Iako se ova odluka suda može opisati kao do sada nepoznata praksa, to će biti trend-postavka za budućnost alpske poljoprivrede u Tirolu."

Drugi stručnjaci upozorili su kako bi velika novčana kazna mogla navesti druge poljoprivrednike da zatvore brojne javne pješačke staze koje prelaze njihovu zemlju. Od osuđenog poljoprivrednika se očekuje žalba na odluku.


Podijelite objavu: