BRZICA PREDSTAVIO DVIJE NOVE NALJEPNICE VINA

Brzica Ivo
Podijelite objavu:

Ivo Brzica koji se zadnjih nekoliko godina sve više ističe na hrvatskoj vinskoj sceni u srijedu 7. kolovoza predstavio je dvije nove etikete za njegova vina iz premium klase – etiketu sa istaknutim brojem 1378 za graševinu berbe 2018 i etiketu s dominirajućim slovom Y za kupažu Merlota, Cabernet Sauvignona i Vranca

U predvečerje srijede 7. kolovoza, na predivnom prostoru Erdutskog vinogorja gdje se nalazi vinarija Brzica, okupljenim novinarima te gostima, Ivo Brzica predstavio je dva vrhunska vina koja su dobila nove etikete. Kako je Brzica izjavio namjera ovog predstavljanja bilo je upoznati kupce s vinima koja se nakon nekoliko godina odležavanja u podrumu puštaju na tržište pod uočljivom novom etiketom

1378

"Etiketa 1378 kojom se plasira vrhunska graševina," kako ističe Brzica, "predstavlja poziciju vinarije u odnosu na tok Dunava tj. vinarija se nalazi na 1378 km uzvodno od ušća Dunava" (Pozicija rijeke se izražava u kilometrima od njenog ušća, nap.autora.).

"Mjesec dana koliko već plasiramo vino s novom naljepnicom, iako u fusnoti je pojašnjeno što znači brojka 1378, mnoge to baš iznenadi kada pročitaju što podrazumijeva taj broj, a s kojim smo posebno htjeli istaknuti u Europskim okvirima gdje se nalazi naša vinarija kao i naši vinogradi. Nadamo se da će tržište prihvatiti pozitivno ovaj naziv s obzirom na našu prepoznatljivost i kvalitetu vina." Istaknuo je Brzica.

Y

U nastavku prezentacije Ivo Brzica istaknuo je neke posebnosti njegove vinarije koja se primjerice ogleda u pretežitoj proizvodnji crnih vina, po čemu su jedinstveni u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Iz tog razloga nastala je i posebna naljepnice za kupažu Cabernet Sauvignona, Merlota i Vranca s istaknutim slovom Y što također simbolizira, kako je potencirao Brzica: "Zemljopisnu poziciju vinarije nedaleko ušća Drave u Dunav" te nastavio – " To je jedno od 3 naša premium vina koji smo nazvali RendezVous. Ovo vino koje odležava u našem podrumu već više godina i prema svim ocjenama izuzetno je kvalitetno sada je spremno za plasman na tržište. Sa ovim potezom", nastavlja Brzica –"Željeli smo istaknuti uz našu različitost od drugih vinarija kontinentalne Hrvatske da uz to što imamo pretežitu proizvodnju crnih vina u odnosu na bijela vina i činjenicu da se razlikujemo po načinu proizvodnje vina koja se odvija kod nas po tradicionalnoj metodi rada u postupku otvorene fermentacije u otvorenim bačvama, kako se to radilo od davnina."

Vino i turizam

Zanimljivo je reći da će se ove godine zaustaviti preko 180 kruzera u Aljmašu, kao potvrda sve veće zainteresiranosti turista za ovo područje, što bi dakako uz prekrasne prostore trebalo sve ohrabriti da se ulaganja u proizvodnju vina i ostalih kulinarskih proizvoda potvrđuju kao mamci sve veće posjećenosti turista, a to bi u konačnici trebalo potvrditi i ostankom mladih s mogućnošću rada na ovim prostorima.

Christian i Austin iz Samoe

Vinogradi su u izvrsnoj kondiciji

Od ovogodišnje berbe Brzica očekuje dobre rezultate, naravno sve u ovisnosti o vremenskim prilikama u narednih mjesec dana za što svi vinari žele da budu uz malo oborina i puno sunca.

Bike & wine tour

Brzica je ovom prigodom najavio skori Wine&bike tour koji će se održati prvi vikend u rujnu, na kojem će zaiteresirani moći sudjelovati u zanimljivoj utrci biciklima kroz vinograde erdutskog kraja uz osvajanje boca vrhunskih vina, a svi ostali se pozivaju na zanimljive programe koji će se za prvi rujanski vikend održati na području vinograda Erdutskog kraja.

San KATAVA

 

 

 

Više informacija saznajte u narednom tiskanom izdanju revije NOVA ZEMLJA!

 

 

 

 

 

:


Podijelite objavu: