CLAAS AXION 960 CEMOS održivi je traktor godine 2021!

Podijelite objavu:

Međunarodni žiri od 26 agrarnih novinara odabrao je CLAAS AXION 960 CEMOS za održivi traktor godine 2021. Za CLAAS, nagrada naglašava važnost i jedinstvenost dijaloškog sustava CEMOS za traktore

Svake godine žiri od 26 poljoprivrednih novinara iz 25 zemalja dodjeljuje nagrade Traktor godine. Obično se pobjednici proglašavaju naizmjenično svake godine na EIMA-i ili Agritechnici. No zbog pandemije, svečana dodjela nagrada održana je po prvi puta virtualno. Kao pobjednik u kategoriji "Održivi traktor godine 2021", CLAAS AXION 960 CEMOS uspio je prevladati nad 17 ostalih finalista. Ovo je drugi put da je nagrada "Sustainable TotY" dodijeljena i namijenjena traktorima koji se ističu svojom posebno održivom tehnologijom u njegovoj primjeni.

"S Claasom AXION 960, zahvaljujući sustavu CEMOS, učinjen je veliki korak prema održivijoj poljoprivredi. Sva tehnologija dostupna na ovom traktoru jednostavna je za korištenje kao nikada prije. Optimizacija cjelokupne tehnologije od elektronike do tlaka u gumama, ovom traktoru omogućuje izvanrednu uštedu goriva i puno učinkovitije performanse na terenu u bilo kojem radnom stanju ", kaže se u obrazloženju žirija.

Claas predstavio seriju traktora AXION 900

CLAAS je predstavio najnoviju veliku seriju traktora AXION 900 u rujnu 2020. Kupcima je omogućena nova opcija mogućnosti da ih po želji opremite ili naknadno opremite sustavom napuhavanja guma CLAAS CTIC i dijaloškim sustavom CEMOS za traktore što je dobilo potvrdu "DLG odobreno" za postizanje uštede goriva do 16,8 posto uz 16,3 posto povećanje produktivnosti prilikom rada. "Sretni smo što je AXION 960 s CEMOS-om uspio dobiti potvrdu žirija  za navedene prednosti", rezimira Christian Radons, član izvršnog odbora CLAAS-a i odgovoran za prodaju i usluge.

„Na našem najsnažnijem standardnom traktoru ne kombiniramo samo udobnost s prvoklasnim prijenosom snage, već i izvrsne ukupne performanse. Jedinstveni sustav CEMOS za traktore pokazao je da značajno povećava učinkovitost. To ne samo da poljoprivrednicima olakšava rad s njim već omogućava uz smanjenu potrošnju gotriva uštede u radu te ima i smanjenu emisiju CO2 kao "čuvar okoliša".

Stoga manja potrošnja goriva, uz manju emisiju CO2 te smanjeno zbijanje tla pri radu samo su tri aspekta na koja CEMOS za traktore pozitivno utječe iz perspektive održivosti."

Serija velikih traktora CLAAS AXION 900 pokriva raspon od 325 do 445 KS maksimalne snage motora i u skladu je s razinom emisije faze V motora. CEMOS za traktore može se isporučiti tvornički na modelima AXION 900 CMATIC, AXION 800 CMATIC i ARION 500/600 CMATIC sa CEBIS Touch, a može se i naknadno ugraditi u ove serije traktora proizvedenih od 2018 godine. Korištenjem mrežnog kalkulatora na https://www.claas.co.uk/products/technologies/cemos-2020/calculator, zainteresirani poljoprivrednici  mogu pojedinačno izračunati potencijalne uštede i smanjenu emisiju CO2 u radu. Kao dio "DLG odobrenog" terenskog ispitivanja, CEMOS za traktore uspio je smanjiti potrošnju goriva što su potvrdili svi test vozači u usporedbi s vlastitim individualnim postavkama. Treba još dodati da je najnovija generacija sustava napuhavanja guma CLAAS CTIC dostupna za sve traktore AXION.

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: