Dan općine Čađavica

Podijelite objavu:

Zadovoljstvo postignutim, velika očekivanja od novih projekata

Dan općine Čađavica

U okviru obilježavanja dana Općine u Čađavici je u petak 25. lipnja održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

Općina Čađavica ovaj i naredni tjedan obilježava svoj dan koji se veže uz crkveni god Petrova koje ove godine dolazi u utorak. Stoga je svečana sjednica Općinskog vijeća održana u petak, 25 lipnja, a kojoj su osim mještana Općine prisustvovali saborski zastupnici Marija Bedeković i Josip Đakić, načelnici drugih Općina te zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Josip Piskač

Na početku Sjednice prisutne je pozdravio Predsjednik općinskog vijeća Josip Piskač

Projekti - ključ razvitka

O realiziranim projektima proteklih godinu dana, odnosno proteklog četverogodišnjeg mandata nazočne je upoznao načelnik Općine Mirko Rončević pri čemu je istaknuo posebno zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje dječjeg vrtića u Čađavici koji je otvoren ove godine. Načelnik Rončević naglasio je da kako u prošlom četverogodišnjem mandatu tako i u narednom osnovna premisa će biti ulaganje sredstava u realizaciju projekata u svim mjestima Općine te je pri tome izdvojio nekoliko najvećih projekta koji su realizirani u proteklih godinu dana: - Izgradnja dječjeg vrtića u Čađavici čija ukupna vrijednost seže na više od sedam milijuna i tristotisuća kuna. U Čađavici je uz vrtić završena i izgradnja autobusnog stajališta u vrijednosti šesto tisuća kuna, a u funkciji od prošle 2020. godine je i zgrada koja je uređena za Dom udruga u vrijednosti edamsto tisuća kuna te je uređeno i školsko igralište u vrijednosti tristo tisuća kuna. U mjestu Starin je pak realizacija projekta uređenja Mjesnog doma iznosila preko pola milijuna kuna. Rončević je uz isticanje ulaganja u iznosu od preko tristo tisuća kuna za nastavak izgradnje kanalizacije izjavio i nezadovoljstvo sporošću kojim se ona obavlja a za što Općina nije u mogućnosti to ubrzati na što je Josip Đakić u svom obraćanju izjavio da se nekoliko Općina dogovore i najave osnivanje svoje komunalne tvrtke pa s time za početak "bocnu" Komrad, a ako se ništa ne dogodi to i učine.

Mirko Rončević

Planovi 2021-2025

Od projekata koji su započeli Rončević je izdvojio Izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne klaonice u iznosu od preko dva milijuna kuna, čija će izgradnja koštati preko trideset jedan milijun kuna. Ovaj projekt imat će značaj za stočare daleko šire od same Općine kao jedan od pokretača cjelokupnog stočarstva. Za projekt razvoja širokopojasnog interneta na području cijele Općine plan je uložiti skoro četrnaest milijuna kuna sredstvima EU fondova. U naselju Šaševo pak planirana je adaptacija Društvenog doma čija vrijednost je preko pola milijuna kuna.

Josip Đakić

Uz nabrojane započete projekte načelnik Rončević nabrojao je i nekoliko onih koji su u fazi planiranja. Jedan od najvažnijih je spomenuti projekt izgradnje kanalizacije naselja Čađavica u vrijednosti šesnaest milijuna kuna. Dva miljuna kuna pak stajat će izgradnja Društvenog doma u Vraneševcima, a preko četiristopedeset tisuća kuna koštat će izgradnja pješačke staze u naselju Noskovci.

I na kraju s velikim zadovoljstvom i očekivanjima Rončević je istaknuo projekt izgradnje geotermalne elektrane investitora Geo power zagocha d.o.o. u koji će se uložiti više od pola milijarde kuna i od kojeg se očekuje svakako višekratna korist te mogućnost zapošljavanja za mještane Općine.

Realizacija projekata svih općina gradi Virovitičko-podravsku županiju

U ime župana Igora Androvića prisutne je pozdravio zamjenik župana Marijo Klement koji je pohvalio značaj brojnih projekata koje je Općinska uprava na čelu s načelnikom Rončevićem uspješno realizirala, a pri čemu je istaknuo izgradnju vrtića u Čađavici. Klement je posebno naglasio način na koji su tri Općine Čađavica, Čačinci i Crnac osmislile zajedničko vođenje sva tri vrtića kroz korištenje ljudskih potencijala te time značajno smanjile troškove koji bi nastajali kada bi svaka od tri navedenih općina imala vrtić sa svojim ravnateljem, tajnikom, tri računovođom itd. Značaj takvog institucionalnog riješenja prepoznala su već i druga mjesta te na isti način riješila organizacijski oblik rada povezivanjem više vrtića iz više mjesta što je potvrda da je takav oblik značajno financijski racionalniji.

Marijo Klement

Uz čestitke povodom Dana općine najavljena je 14. Izložba konja koja će se održati u nedjelju 27.lipnja na koju se pozivaju svi zainteresirani.

San KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: