Dan Općine Popovac

Zoran Kontak, načelnik Općine Popovac
Zoran Kontak, načelnik Općine Popovac
Podijelite objavu:

U prostoru Doma kulture u Popovcu, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine

U petak 27. svibnja u okviru obilježavanja Dana Općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz Josipa Miletića zamjenika župana Osječko-baranjske županije, prisustvovali mještani Općine te gosti iz više mjesta u Slavoniji i Baranji te s time uveličali program koji se održava u mjestima Općine Popovac tijekom cijelog tjedna, točnije od 21. svibnja do 3 lipnja. Tijekom tog razdoblja svatko može za sebe naći zanimljivo događanje.

Može se reći " Tjedan Općine" započeo je 21. svibnja održavanjem Kupa Općine Popovac u natjecanju pecanja ribe udicom na plovak. U srijedu 25. svibnja održana je revijalna utakmica NK Hajduk-NK Belje na stadionu NK Hajduka u Popovcu. U petak 27. svibnja prije svečane sjednice Općinskog vijeća održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Josipa u Popovcu, a nedjelja donosi 9. Štruklijadu u Popovcu, manifestaciju koja ima takmičarski karakter u kojem će se odabrati najbolji u pripremanju ove slastice, a što će sve zajdno biti uveličano kulturno-umjetničkim programom te zakuskom uz čobanac, grah i fiš paprikaš. Program Dana Općine za nedjelju 3. lipna donosi manifestaciju 5. Fišijadu u Branjini.

 

Na svečanoj sjednici nakon uvodnih riječi što ih je prisutnima iznio Predsjednik Općinskog Vijeća Josip Jagarinec, načelnik Zoran Kontak prisutne je izvjestio o brojnim projektima što ih Općinska uprava realizira na korist svih mještana Općine kako bi život u svim mjestima bio udobniji iljepši, a o čemu ćemo opširnije pisati u reviji Nova Zemlja.

Treba reći da su na sjednici dodijeljene zahvalnice Općine Popovac za osobita postignuće i doprinos od značaja za razvitak i ugled Općine Popovac – Ivanu Anušiću, županu Osječko-baranjske županije, Jadranki Sabljak, ravnateljici Osnovne škole Popovac, te još i Branku Markoviću, Josipu Šalamunu udruzi Maska te Josipu Bošnjaku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: