Dan općine Popovac

Podijelite objavu:

U novosagrađenoj dvorani u mjestu Kneževo održana je svečana sjednica općine Popovac

Općina Popovac za svoje mještane kao i sve goste uistinu je pripremila bogat program obilježavanja Dana Općine koji se održavaj u razdoblju od 24 svibnja do 12 lipnja.

Kako doznajemo od načelnika Zorana Kontaka u petak 24. svibnja organizirana je fišijada u mjestu Branjina. U subotu 25. svibnja u Duboševici održan je Kup Općine u natjecanju pecanja ribe udicom na plovak.

U utorak 28 lipnja nakon svečane svete Mise održane u Župnoj crkvi sv. Josipa u Popovcu u novoizgrađenom je domu u mjestu Kneževo bila upriličena svečana sjednica Općine Popovac kojoj je prisustvovao i župan Osječko-baranjske županije g. Ivan Anušić. Tom prigodom Župan je istaknuo mjere podrške Županije u realizaciji projekata namijenjenih boljim uvjetima života i rada mještana. O projektima koji su realizirani prisutne je upoznao načelnik Kontak posebno istaknuvši značaj ulaganja u izgradnju ceste između Kamenca i Popovca te benefitima koje će ona donijeti.

Program Dana općine nastavlja se u subotu 1. lipnja održavanjem osme "Popovačke štruklijade" koja će se održati od 17 sati u Domu kulture u Popovcu uz što se najavljuje i prigodni kulturno-umjetnički program uz čega će se moći kušati čobanac, grah te bik na ražnju.

U srijedu 5. lipnja od 11.30 sati održat će se smotra dramskih skupina u Domu kulture u Popovcu gdje će biti održana i svečana priredba povodom završetka školske godine u srijedu 12. lipnja od 17 sati.

Uistinu ovako raznovrstan program koji je organiziran u svim mjestima Općine za pravu je pohvalu, jer se želi svim mještanima kao i gostima omogućiti toliko potrebna ugodna i zabavna druženja

 

O realiziranim projektima te onima koji slijede čitajte uskoro više...

Foto: San KATAVA