Fišijada u Dalju

Kuhanje fiševa u kotlićima
Kuhanje fiševa u kotlićima
Podijelite objavu:

Fišijada u Dalju

U subotu 9. studenoga, u Dalju je održana finalna fišijada za Općinu Erdut u organizaciji Turističke zajednice Općine

U Dalju su se u subotu 9. studenoga mogli kušati izvrsni fiš paprikaši koje su na finalnom takmičenju u Općini Erdut pripremali majstori kotlića koji su se tom prigodom borili za osvajanje pobjedničke titule koja ih izravno vodi na Državno takmičenje koje će biti održano u Belom Manastiru.

U centru Dalja okupili su se sudionici takmičenja: Veljko Samardžija, Denis Stojković, Živko Čičovaćki, Nikola Fabijančić, Željko Koletar, Ivica Dumančić, Josip Palinkaš, Boris Driksler, Danijel Loboda, Zoran Borić, Bojan Žekić, Budislav Nešić, Filip Zorić, Nikola Pašti i Jožef Mihajlović, koji su to zaslužili u izlučnim pripremanjima fiša u mjestima Općine Erdut u kojima su organizatori takmičenja bili: Kajak kanu klub Aljmaš, Mjesni odbor Bijelo Brdo, Mjesni odbor Dalj, Mjesni odbor Erdut, Mjesni odbor Dalj Planina, ŠRD Kečiga Erdut i Općina Erdut. Ocjenivački sud u sastavu: Matija Marinović, Miroslav Novak, Dušan Prodanović, Đorđe Držaljević, Siniša Brekalo, Mijo Belik, Siniša Ilinčić, Đorđe Dokić i Željko Petrović ocijenio je ukupno pripremljene fiševe kao vrlo dobre. Pobjednički fiš skuhao je Veljko Samardžija, dok je drugoplasirani bio Budislav Nešić, a treći Jožef Mihajlović.

Prigodom dodjele nagrada prisutnima se obratio načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije koja se već tradicionalno održava od 2005. godine, naglasivši da se i natjecanjem u kuhanju fiša upravo ovo jelo marketinški uzdiže kao jedno od najprepoznatljivijih u Istočnoj Hrvatskoj. Stoga je načelnik Vesić istaknuo i značaj fiša u turističkoj ponudi kao posebnog kulinarskog specijaliteta koji se izvrsno spaja s vrhunskim vinima ovoga kraja.

Svemu izrečenom treba dodati i značaj što ga ova manifestacija omogućava, a to je druženje ljudi, toliko potrebno u odnosu na današnje oblike komunikacije putem tehničkih uređaja potvrdivši da će to biti zasigurno i nadalje motiv sudjelovanja za mnoge "majstore od kotlića".

San KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: