Izložba konja u Čađavici

Podijelite objavu:

U povodu Dana Općine u Čađavici je održana 13 međužupanijska izložba konja

U okviru proslave Dana Općine Čađavica, koji se obilježava na blagdan sv. Petra, zaštitnika župe Čađavica, u nedjelju 28.lipnja održana je 13 međužupanijska izložba konja Konjogojske udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja, na nogometnom igralištu u Čađavici. Unatoč "Korona krizi", kako zadovoljno potvrđuje načelnik Općine Mirko Rončević, na izložbi je prikazano 35 grla koja su došla iz nekoliko hrvatskih Županija. Načelnik Rončević se pri dodjeli priznanja posebno zahvalio svim uzgajivačima na njihovom trudu što ga ulažu u održanje ove manifestacije koja se temelji na uzgoju ove plemenite životinje.

Igor Andrović - župan Virovitičko-podravske županije, Miško Šklempe-predsjednik Središnjeg saveza Udruge uzgajivača konja hladnokrvnjaka RH, Mirko Rončević-načelnik Općine Čađavica i Vesna Bedeković-za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Igor Andrović - župan Virovitičko-podravske županije, Miško Šklempe-predsjednik Središnjeg saveza Udruge uzgajivača konja hladnokrvnjaka RH, Mirko Rončević-načelnik Općine Čađavica i Vesna Bedeković-ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Svi uzgajvači sudionici Izložbe, dobili su zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj Izložbi koje su im uručili Igor Andrović župan Virovitičko-podravske županije, - Županije koja posebno potiče rad na uzgoju konja te organizaciju ove manifestacije. Uz župana Androvića uzgajivačima su zahvalnice uručili i Vesna Bedeković ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević te predsjednik Središnjeg saveza Udruge uzgajivača konja hladnokrvnjaka RH Miško Šklempe.

I ova 13. po redu izložba pružila je mogućnost posjetiteljima da vide, što vrijedni uzgajivači, uz puno ljubavi i truda spram svojih pastuha, omica, ždrjebadi i kobila, imaju na svojim gospodarstvima te se time diče, a što je posebno bilo zanimljivo za djecu koja su došla na Izložbu.

San KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: