John Deere Connected Support™ – Bliski kupcu zadržavajući udaljenost

Klaus Pajurek (lijevo) i Guilio Tosato (desno) kao voditelji video konferencije iz pogona John Deere u Mannheimu
Podijelite objavu:

John Deere održao svoju prvu virtualnu internetsku konferenciju za novinare

John Deere održao je svoju prvu virtualnu internetsku konferenciju za novinare uživo na kojoj je istaknuo korisnost i važnost povezanih sustava podrške i korist za poljoprivrednike u ovom trenutku koji je obilježen korona virusom. Ovom konferencijom John Deere je naglasio vrijednost rada svojeg Connected Support™-a, odnosno sustava putem kojeg se kupcima pruža podrška na daljinu. Trenutno ovaj sustav koristi više od 50.000 John Deere strojeva u Europi, a taj broj svakodnevno raste. Connected Support™ pomaže u potpunosti održavati operabilnost strojeva na daljinu, što je od iznimne važnosti u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, a u Hrvatskoj to omogućava Novocommerce International, ovlašteni uvoznik i distributer poljoprivrednih strojeva John Deere

Matthias Steiner, direktor korisničke i proizvodne podrške za Europu

„Kriza COVID-19 virusa istaknula je važnost digitalizacije. Connected Support™ odgovor je John Deere-a na potrebe za digitalizacijom u ovakvo vrijeme“ – ovim je riječima Matthias Steiner, direktor korisničke i proizvodne podrške za Europu, otvorio internetsku konferenciju o usluzi Connected Support™.

U događaju koji se putem interneta emitirao iz pogona John Deere u Mannheimu, tim zadužen za Connected Support™ u Europi objasnio je putem videopoziva, zajedno s distributerima iz Velike Britanije, Francuske i Njemačke, kako se zahvaljujući razvijenosti sustava Connected Support™ servisni tehničari mogu daljinski povezati s kupčevim strojevima i u stvarnom vremenu prepoznati moguće kvarove, prijevremeno ih ispraviti, prepoznati one koji mogu postati problem i pomoći operaterima da smanje vrijeme zastoja. Također mogu pomoći korisnicima da konfiguriraju ili prilagode svoje strojeve, a sve to omogućava distributerima da zadrže socijalnu udaljenost s kupcima u vrijeme korona virusa. Video konferenciju vodili su Klaus Pajurek, menadžer za marketing usluge te Guilio Tosato, menadžer za Connected Support™.

Posljednjih je pet godina John Deere, zajedno s distributerima, radio na uspostavljanju Connected Support™-a i pružanju brže te jednostavnije usluge kupcima. Sam je projekt pokrenut 2017. godine samo s odabranom skupinom zastupnika u europskim zemljama kako bi se pobliže definirao pristup tako proaktivnom inovativnom sustavu, čime se postiglo razvijeno znanje pojedinih distributera koji su svoje znanje i iskustva prenijeli na druge čime se postiglo da je trenutno to usluga koju danas može ponuditi svaki John Deere-ov distributer u Europi.

Klaus Pajurek (lijevo)¸ William Hutchison i Neil Hardie iz Thomass Sherriff & Co. LTD na videopozivu tijekom press konferencije

Dva ključna elementa Connected Support™

Connected Support™ temelji se na dva ključna elementa: sustavu proaktivnog odgovora tvrtke koji distributerima pruža informacije i upozorenja o stanju stroja te daljinskom sustavu za podršku koji distributerima omogućuje pristup zaslonu uređaja u kabini svakog pojedinačnog stroja. John Deere-ov distributer iz Velike Britanije, Thomas Sherriff & Co., tijekom ove konferencije istaknuo je važnost i prednosti sustava proaktivnog odgovora unutar kojega se nalaze Expert Alerts (upozorenja stručnjaka) koja su najvažnija značajka Connected Support™-a, pomoću koje se predviđaju mogući popravci, kako u tehničkim aspektima, tako i u onima koji se odnose na pravilno funkcioniranje stroja prije nego što se ti kvarovi zapravo i pojave. Ovaj sustav radi na povijesnoj bazi podataka strojeva, kao i na algoritmima za otkrivanje pogrešaka i optimizaciju stroja, tako da automatski analizira informacije i šalje upozorenja tehničkoj službi distributera s nizom preporuka koje uključuju potencijalna rješenja. Osim navedenog, potrebno je istaknuti rad sustava nadzorne ploče stroja pomoću koje se podaci i status spojenog stroja pojavljuju na nadzornoj ploči računala distributera. Pomoću ovog alata osoblje distributera može stalno nadgledati korisnikove kontrolne ploče tako da se one greške koje se pokažu najozbiljnijima nalaze na vrhu popisa kako bi se žurno na iste moglo reagirati. Bitno je napomenuti kako je usluga Connected Support™-a dostupna i za vrijeme rada stroja, tako da poljoprivrenik može neometano raditi na polju dok distributerradi dijagnostiku iz svojeg ureda. Za poljoprivrednike je također bitno napomenuti i to da je ovu uslugu moguće ugraditi i u starije strojeve, a pri tome im je jedino potrebno obratiti se svojem distributeru za više informacija.

Thomas Chidwick i Nicolas Bourgoin na ekranu i Guilio Tosato (desno)

Karakteristike sustava daljinske podrške

Konferencija nas dalje vodi u Francusku, gdje se jedan John Deere-ov distributer osvrće na detaljan opis karakteristika sustava daljinske podrške. Daljinski pristup zaslonu omogućava distributeru da se iz ureda poveže s kupčevim zaslonom u kabini kako bi pomogao u podešavanju stroja. Također omogućava distributeru da identificira pogrešne postavke ili radne pogreške. Postavke se mogu postupno obrađivati ​​s vozačem, omogućujući pritom osjećaj poljoprivredniku, odnosno kupcu, kao da je trgovac s njim prisutan u kabini stroja. Pomoću ove karakteristike štedi se vrijeme i novac poljoprivredniku, a samim time održava se i potpuna društvena udaljenost što je od izrazite važnosti u trenutku u kojem se nalazimo.

Klaus Pajurek (lijevo) i Steffen Krippahl iz BUSCH-Poggensee Germany na videopozivu tijekom press konferencije

Sustav daljinskog savjetovanja - Service ADVISOR Remote

Sustav daljinskog savjetovanja za usluge (Service ADVISOR Remote) objašnjen je uz pomoć njemačkog distributera Lohnbetrieb Stöver-a. Zahvaljujući ovoj usluzi, distributer ima mogućnost daljinski pristupiti dijagnostičkom sustavu stroja, a sve zahvaljujući servisnim alatima koji prikazuju problem sa strojem, ukoliko do problema dođe. Pomoću Service ADVISOR Remote-a moguće je nadgledati sve senzore i sve elektroničke i mehaničke dijelove sa senzorima. Često se kvarove može ispraviti pomoću ove usluge, a uz nju je moguće ažurirati softver na mreži. To omogućava duže radno vrijeme stroja, a u slučaju da je potreban popravak opreme na licu mjesta, servisni tehničar može isplanirati posjet poljoprivredniku, točnije kupcu, s potrebnim dijelovima i alatima. Pomoću ove usluge štedi se vrijeme i smanjuje troškove budući da se popravak vrši u jednom posjetu.

John Deere-ov Connected Support™ zahtijeva ispunjenje tri glavna elementa za učinkovit rad:

  • Prvenstveno, stroj treba biti opremljen telemetrijom koja može prenositi podatke prikupljene za vrijeme rada. Kupac stoga mora dati suglasnost za prijenos podataka, kako bi distributer mogao primiti Expert Alerts (upozorenja stručnjaka) iz samoga stroja.
  • Drugo, posebni John Deere alati koji omogućuju automatsku procjenu podataka i prijenos podataka. Jedinice odgovorne za te procese nalaze se u tvornicama proizvoda i usko surađuju s tvrtkinim odjelima za razvoj, ispitivanje i proizvodnju.
  • Te treće, rad obučenih stručnjaka distributera koji aktivno rade na uslugama Connected Support™-a temeljenim na analizi podataka.

Svi se podaci generiraju kroz senzore stroja, a prijenos se vrši putem JDLink modula koji se ne bi smio zamijeniti sa satelitskim prijemnikom StarFire. Prijemnik je potreban samo za precizno korištenje u poljoprivredne svrhe, dok se JDLink koristi isključivo za strojni prijenos podataka.

John Deere kompletna linija traktora serije 5R, 6M, 6R, 7R, 8R i 9R, kombajni iz Zweibrücken-a i SAD-a, samohodni asortiman silažnih kombajna i samohodne prskalice sada su opremljeni JDLink telematikom koja je također dostupna kao sustav naknadne ugradnje od 2012. godine.

JDLink CONNECT licenca može se besplatno ažurirati svake dvije godine, a omogućuje aktiviranje telematike nakon što kupac da svoj pristanak.

Može se reći kako je tijekom pandemije korona virusa lagano povećan broj korisnika i zahtjeva za Connected Support™-, a temeljem svih iskustava, i nakon završetka ove pandemije, John Deere Connected Support™ i dalje će biti važan sastavni dio programa usluga koje pruža John Deere.

Tina Kristina KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: