John Deere press video konferencija

Mark vom Pentz i Ian Gray
Podijelite objavu:

Inovacije John Deere strojeva

U trenutku kada svijet ozbiljno pogađa svjetska pandemija, John Deere uspješno nastavlja razvijati i predstavljati svoje inovacije. Tako je putem svoje druge internetske video konferencije za novinare, koju je moderirao Ian Gray, marketing menadžer u Mannheimu, John Deere, predstavio svoju novu liniju traktora i široku ponudu prskalica kao i značaj pametne tehnologije i uštede koju ista pruža te je najavio očekivanu revoluciju unutar vizije tvrtke. Predstavljeni su detalji novog AutoPowr™ mjenjača u traktorima serije 6M, te novi model 7R 350 kao i vučene prskalice marke R700i serije.

Mark Von Pentz

 

Mark Von Pentz, predsjednik odjela John Deere za poljoprivredu i travnjake naglasio je kako se u više od 180 godina, John Deere neprestano mijenjao i razvijao prema jednom od najvećih i najuspješnijih proizvođača poljoprivrednih strojeva. On je otkrio buduću strategiju tvrtke koja se temelji na transformaciji poslovnog modela u digitalnu tvrtku kojom će se postići značajnija predanost tehnologiji i pronalazak rješenja za kompletan proizvodni ciklus. Tri su temeljna stupa na kojima se zasniva ova tranformacija: proizvodni sustavi, tehnologija i životni ciklus strojeva..

Ian Gray, marketing John Deere

Proizvodni sustavi

John Deere ne želi prodavati samo pojedinačne strojeve, već se kreće prema rješenjima pomoću kojih se pokrivaju sve potrebe poljoprivrednika - od jedne žetve do iduće, povećavajući pritom ekonomsku maržu i smanjujući negativni utjecaj na ekologiju, uklanjajući pritom otpad i neučinkovitost. Kupci tako mogu značajno smanjiti svoje troškove budući da sama amortizacija strojeva predstavlja 10 do 20% ukupnih troškova proizvodnje u svakom proizvodnom sustavu čime je potencijal uštede troškova gnojidbe, zaštite bilja itd. puno veći. Većina John Deere-ovih kupaca već razmišlja i djeluje u proizvodnim sustavima, a njihovi napredni prodavači također prodaju rješenja za proizvodne sustave, čime se novom organizacijom vidi kako kupci i trgovci napreduju. Proizvodni sustavi na koje će se staviti fokus bit će kukuruz i soja, žitarice, pamuk, šećer, stoka, proizvodnja mlijeka i visokovrijedni usjevi. Na taj način kupci neće samo kupovati strojeve, nego i integrirati rješenja zahvaljujući pojačanoj suradnji s vanjskim tvrtkama kojima je primarna djelatnost zaštita bilja, gnojidba, savjetovanje i sl.

Tehnologija

James Child i Ian Gray

John Deere i dalje nastavlja ulagati u automatizaciju, autonomiju i umjetnu inteligenciju. Fokus je na inovativnom hardveru, integriranim softverskim rješenjima, povezivanju i podatkovnim platformama. Ova industrijska strategija pomoći će poljoprivrednicima i poduzetnicima da vode svoj posao učinkovitije i održivije. John Deere tako razvija „obitelj pametnih strojeva“, sustava i rješenja

Životni ciklus strojeva

Treći stup analizira ukupne troškove posjedovanje John Deere opreme tijekom životnog ciklusa. Kupci ne gledaju više isključivo cijenu stroja, već žele znati koliko će u konačnici za taj stroj sa svojim održavanjem morati izdvojiti. Jamstvo potrošnje goriva, ugovori o održavanju i mnoga druga rješenja integriraju se u ovaj stup. Najavljene promjene jedna su od najvećih transformacija u 180-godišnjoj povijesti John Deere-a koji će biti pametna tvrtka koja opskrbljuje poljoprivrednike i distributere, nudeći pritom pametne proizvode i usluge. S rješenjima John Deere FarmSight „Jamstvo za gorivo“, „Ugovori o održavanju“ itd. postiglo se izrazito puno u posljednjih nekoliko godina. Međutim, u budućnosti, zajedno sa svojim zastupnicima, John Deere će ponuditi cjelokupna rješenja u životnom ciklusu čime se kupcima omogućuje bolji pregled stvarnih troškova i sigurnost.

Traktori serije 6M, sada sa beskonačno promjenjivim prijenosom

Philipp Steinmann, direktor marketinga traktora, predstavio je jednu od najvažnijih inovacija unutar 6M traktora - beskonačno promjenjive prijenosnike AutoPowr™ s kojima su opremljeni 6M 4-cilindrični modeli. Sa ovom novom serijom John Deere traktora, pruža se izvrsna preglednost, upravljivost i jedinstvena korisna nosivost u kombinaciji s više udobnosti i novim razinama performansi. Inovativno i jedinstveno rješenje za usmjeravanje, AutoTrac™, prikazano na desnoj strani zaslona, kao i nove značajke koje su uvedene po prvi put. Zahvaljujući niskom dizajnu haube u kombinaciji s desnim zaslonom na postolju, četiri 6M ekstra kratka modela šasije nude izvanrednu vidljivost sprijeda. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku legendarnog 2430 mm 6430 Premium, ovi 6M modeli pružaju i izvrsnu upravljivost svojim uskim polumjerom okretanja od 4,35 metara. Iako je kompaktan, najveća dopuštena bruto težina od 10,45 tona za ove modele pruža nenadmašan korisni teret vozila od 4,7 tona. Uz postojeće prijenose, AutoPowr ™ je također dostupan i nudi kupcima širok izbor prijenosa u ovom segmentu traktora. Zajedno s potpuno automatskim načinom rada i njegovim automatskim upravljanjem prijenosa motora, funkcija AutoClutch omogućava kupcu da zaustavi traktor jednostavno korištenjem papučica kočnica, što čini veliku razliku kada mora obaviti brojne zadatke zaustavljanja. Kupci koji traže ekonomično rješenje mogu odabrati AutoPowr™ na desnoj konzoli s mehaničkim ili elektro hidrauličkim VMD-ovima. Radi dodatne praktičnosti, Premium Edition uključuje AutoPowr™ u kompaktni CommandARM™.

Uz AutoTrac™ rješenja za navođenje, John Deere nudi ekonomičan sustav navođenja na svim modelima 6M kako bi koristio usluge kupcima koji traže rješenje na višoj razini. S jedinstvenom značajkom AutoTrac™ na zaslonu desnog posta više nije potreban dodatni prikaz. Sve što je potrebno je StarFire™ prijemnik. Korisnici mogu uštedjeti do 30% troškova, zadržavajući fleksibilnost instalacije u bilo kojem trenutku. Modeli 6M idealni su traktori za rad utovarivača i savršeno su kompatibilni s novim modelima serije M najavljenima tijekom prošle video konferencije. 6140M je unutar asortimana četverocilindričnih traktora već postao jedan od najprodavanijih. Sa svojim 2,58m međuosovinskim razmakom i težinom manjom od šest tona, ovaj lagani i okretni traktor pruža impresivnu maksimalnu snagu od 155ks uz inteligentno upravljanje energijom. Još jedna novost usmjerena je na veće 6175M i 6195M šestocilindrične traktore je da se sada mogu opremiti hidrauličnom pumpom od 155 L/min, za poljoprivrednike koji traže stroj visokih performansi po pristupačnoj cijeni. Uz to, svi koji se žele testirati s novim traktorima serije 6M, sada mogu praktično isprobati najnoviji 6120M u popularnoj računalnoj igri Farming Simulator.

James Child i Ian Gray

Novi 7R 350 nudi idealan omjer snage i mase kako bi omogućio neusporedivo ubrzanje i učinkovitost transporta

Uključivši AutoPowr™ mjenjač u standard, novi 7R 350 traktor dovršava seriju 7R, koja se sada može naručiti iz John Deere distribucijske mreže u Europi. Razvijajući do 388 KS uz inteligentno upravljanje potrošnjom energije (IPM) i minimalnu težinu otpreme od samo 11,4 tone, ovaj najnoviji model ima impresivan omjer snage i mase od samo 29 kg/KS. Istodobno, svi traktori serije 7R opremljeni su kočnicama s prijenosom od 40 km/h i kočnicama na prednjoj osovini, a njihovo korisno opterećenje povećano je za dvije tone kako bi dostigla maksimalnu dopuštenu masu od 18 tona. Povećana pokretljivost također se nudi s dostupnošću prednjih guma IF650 / 60R34 i do IF900 / 60R42 na stražnjim gumama. Poboljšani sustav ActiveCommand Steering 2 omogućuje traktoru prvoklasno upravljanje. To je elektronički sustav upravljanja koji koristi žiroskop kako bi otkrio proklizavanje traktora i automatski održavao putanju. Varijabilno indeksno upravljanje može se uključiti i isključiti, osjetljivost upravljača može se podesiti, a otpor upravljača može se podesiti pojedinačno. Već provjereno na terenu i popularno kod korisnika, automatsko smanjenje na 3,1 okretanja upravljača i dalje je na raspolaganju kako bi se omogućili brzi i ugodni manevri okretanja.

John Deere je proširio i svoju digitalnu ponudu. Pored bežičnog prijenosa podataka između prikaza Tractor CommandCenter i daljinskog nadgledanja operativnog centra, najnovija inačica MyOperations aplikacije sada se može upotrijebiti kao digitalni zapis. Pomoću aplikacije operateri mogu dokumentirati bilo koji zadatak znajući da će podaci biti sigurno pohranjeni na osobnom računu Operacijskog centra. Poboljšana je funkcionalnost Operativnog centra na MyJohnDeere.com pomoću koje se omogućava uvoz dokumentacije i graničnih podataka u ISOXML formatu s drugih zaslona i portala čime se osigurava besprijekoran prijenos podataka. Niži troškovi osigurani su i povoljnijim jamstvenim uvjetima, koji se uvode na temelju dokazane pouzdanosti ovih traktora posljednjih godina. Standardno tvorničko jamstvo udvostručilo se na dvije godine ili 2000 sati, isto kao i na traktorima serije John Deere 8R i 9R.

Lansirane nove kompaktne prskalice serije R700i s premium značajkama

U ponudu novih proizvoda uvrštene su i nove vučene prskalice serije R700i, koje se sastoje od modela R732i i R740i. One imaju visoke performanse i pametnu tehnologiju. Poljoprivrednici i izvođači posvećeni su većoj preciznosti, smanjenoj upotrebi kemikalija i većoj praktičnosti u punjenju i rukovanju raspršivačem. Samohodni raspršivači John Deere R4100 i vučeni modeli serije R900i vodeći su u tom pogledu. S novim modelima R700i, ova tehnologija sada ulazi u segment srednje prskalice.

Modeli R732i i R740i dostupni su s rezervoarima od 3.200 i 4.000 litara, kao i šipkama od 18 do 30m. Smanjeno je vrijeme utovara, poboljšana je primjena prskalice i povećana točnost. PowrSpray ima dvije hidraulične prijenosne pumpe u zasebnim krugovima. Samousisavajuća pumpa za punjenje puni spremnik otopine maksimalnom brzinom od 600 litara u minuti za sedam minuta, dok pumpa za raspršivanje od 750 litara/min pruža visoke performanse i izuzetnu preciznost prskanja. Pomoću ovog sustava uklanja se ventil za regulaciju pritiska prskalice. Umjesto toga, izravna kontrola doze reagira na promjene brzine raspršivanja ili ciljne doze podešavanjem brzine crpke. Vrijeme brzog odziva aktivira se hidrauličkom pumpom točnije senzorom opterećenja. Nova dva modela raspršivača također mogu biti opremljena pojedinačnim sustavom za upravljanje mlaznica. Ovo elektroničko rješenje omogućuje kupcima uštedu do 5% troškova sredstava za zaštitu usjeva, a ostale uključene značajke su novi višenamjenski džojstik i upravljačka stanica SolutionCommand. Oboje omogućuje korisnicima udobniju i jednostavniju kontrolu prskalice. Pored standardnih integriranih zaslona, prskalice serije R700i su u skladu sa ISOBUS i kompatibilne su sa GreenStar™ 4240 i 4640 monitorima. Kao rezultat, mogu se koristiti sa svim preciznim poljoprivrednim aplikacijama kao što su Section Control, automatska vožnja sa AutoTrac-om i AutoTrac Vision-om. Vučene prskalice serije R700i također su dostupne s opcijom kompatibilnom sa zatvorenim prijenosnim sustavom (CTS). Na taj način je sigurnije i lakše spojiti stanicu za punjenje raspršivača na bilo koji zatvoreni prijenosni sustav i izbjegavati svaki kontakt s fluidima za zaštitu usjeva, kako bi se maksimizirala sigurnost operatera.

Tina Kristina KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere je održao drugu video press konferenciju o kojoj donosimo izvješće, u reviji Nova Zemlja


Podijelite objavu: