Ministrica Tramišak uručila ugovore jedinicama lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije

Podijelite objavu:

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u prisustvu župana Ivana Anušića uručila je 41 ugovor iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice korisnicima s područja Osječko - baranjske županije

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u Osijeku je čelnicima općina i gradova s područja Osječko-baranjske županije uručila 41 ugovor ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna. Sredstva po ovim ugovorima i odobrenim dolaze iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju namijenjenih za potrebe lokalne zajednice.

Ivan Anušić, župan OBŽ

 

- Projekti održivog i regionalnog razvoja su važni za Osječko-baranjsku županiju. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju na raspolaganju su nam sredstva europskih fondova i trebamo ih koristiti, baš kao i nacionalna, i za projekte koji se tiču svakodnevnog života, od projekata za domove za starije i nemoćne, vrtiće, škole, sustave aglomeracija i ostale kojima se podiže kvaliteta života stanovnika županije, a drago mi je da se svi projekti odvijaju kako smo i zacrtali - rekao je župan Ivan Anušić.

Dodao je kako je Županija aplicirala dva projekta, odnosno obnovu i dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir te izgradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu, a sve ostalo su projekti općina i gradova, i to gotovo svih s područja županije.

Nataša Tramišak. ministrica MRRFEU

Ministrica Nataša Tramišak istaknula je da je cilj ovih programa da sve općine i gradovi mogu unaprijediti kvalitetu života na svom području, i to prvenstveno putem male infrastrukture kao što su ceste, javna rasvjeta, dječji vrtići, ulaganja u osnovne škole, domove zdravlja, odnosno u sve što život građana čini kvalitetnijim, a javne usluge dostupnijim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: