NAJAVLJUJEMO – DVADESETU KULENIJADU U JAGODNJAKU

Podijelite objavu:

U povodu Dana Općine Jagodnjak brojni programi

Danijela Mlinarević, načelnica Općine Jagodnjak
Danijela Mlinarević, načelnica Općine Jagodnjak

U povodu obilježavanja Dana Općine Jagodnjak u okviru kojega će se održati i  kulenijada razgovarali smo s načelnicom Danijelom Mlinarević

Jagodnjak se sprema za tradicionalnu kulenijadu te smo tim povodom razgovarali s novom čelnom osobom Općine Jagodnjak – Danijelom Mlinarević-prvom načelnicom u povijesti Općine, ali i cijele Baranje. Kako sama kaže s obzirom na svoje zanimanje upravnog referenta očekuje da će uspješno raditi posao načelnice.

O ovogodišnjoj kulenijadi načelnica Mlinarević kaže: „ I ove godine zbog epidemioloških mjera naša tradicionalna kulenijada nažalost neće moći okupiti veliki broj posjetitelja, no o značaju same kulenijade govori činjenica da će i ove godine se takmičiti preko 100 uzoraka kulena koji uz trofej za pobjednika donose i vrijedne nagrade. Kulenijada će biti održana u zgradi novoga DVD-a koji svojom veličinom može ugostiti sve sudionike.

Program kulenijade:

10.06.2021.

13:00 sati – Okupljanje sudionika, Izložba kulina (samo za natjecatelje) – prostor Društveno-vatrogasni dom

13:30 sati – Proglašenje rezultata

14:00 – 22:00 sata Degustacija, program

 

 

 

Kako još ističe načelnica Mlinarević, u okviru obilježavanja Dana općine 12.6.2021 održati će se na izletištu Gmajna tradicionalna fišijada u kojoj mogu sudjelovati zainteresirani majstori spravljanja fiša. Treba reći da Općina kao organizator osigurava ribu, a natjecatelji trebaju najbolje samo odraditi svoj posao s obzirom da pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Slijedeći dan, 13.6. održati će se smotra konja defileom kroz mjesto Jagodnjak sve do igrališta NK Bratstva gdje će se održati zabavni glazbeni program.

Kako bi se program obilježavanja Dana Općine održavao s određenom manifestacijom i u drugim mjestima, u subotu 19.6. u Bolmanu će se održati tradicionalno „Ciganj pečenje“ koje će okupiti mještane i njihove goste na ovom kulinarskom događaju. Prošle godine sudjelovalo je 80 ekipa, pa se očekuje isti broj i ove godine.

Ove godine će se programu obilježavanja Dana Općine i u Bolmanu 12.7. održati zabavni program uz obilježavanje Petrova.

Sve navedeno, kako kaže načelnica Mlinarević dobar je povod za dolazak u Jagodnjak.

San KATAVA

 

 

 


Podijelite objavu: