Nova serija kompaktnih traktora MF 1700 M

Podijelite objavu:

Serija MF 1700 M Masseya Fergusona ujedinjuje kompaktne dimenzije i izuzetne rezultate

Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO (NYSE:AGCO), ponosno objavljuje uvođenje nove serije kompaktnih traktora MF 1700 M. Sve modele pokreću najmoderniji motori stupnja V snage do 67 KS.

"Razvili smo i izradili jaku seriju visokih značajki MF 1700 M kako bismo ponudili izvanredna postignuća u hortikulturi, komunalnim radovima, njezi travnjaka i u poljoprivredi", izjavio je Francesco Murro, direktor marketinga Masseya Ferguona za Europu i Bliski istok povodom uvođenja nove serije kompaktnih traktora MF 1700 M.

Svi modeli u seriji raspolažu pogonom na sva četiri kotača, a opcionalno se mogu opremiti udobnom kabinom niske razine buke ili platformom te hidrostatičkim ili mehaničkim pogonom. Svaki će posao savršeno obaviti i ispuniti sve zahtjeve svojih korisnika.

Ti novi visokoopremljeni traktori savršeno nadopunjuju modele MF 1520 s 20 KS i MF 1525 s 25 KS. Zahvaljujući kompaktnoj šasiji, serija MF 1700 M savršeni je izbor za sve koji traže uže i lakše vozilo od traktora serije MF 3700 i MF 4700 koji počinju sa 75 KS.

"Massey Ferguson je uvođenjem serije MF 1700 M u potpunosti obnovio svoju cijelu ponudu traktora za mala poljoprivredna gospodarstva, održavanje zemljišta i sektor za razonodu“, izjavio je Murro. Istovremeno smo iskoristili priliku da značajno povisimo opremu kompaktnih traktora kako bi se povećala produktivnost i udobnost za poslovne i privatne korisnike.

"Osim toga, nova serija MF 1700 M savršeno pristaje u trenutačnu paletu traktora te kroz više modela nudi još veći odabir za profesionalne poljoprivrednike i ostale korisnike“, nadodao je Francesco Murro.

Značajke serije Massey Ferguson MF 1700 M
Značajke serije Massey Ferguson MF 1700 M

Uz MF 1735 M i MF 1740 M košnja je pravi užitak

Pogonjeni najnovijim motorima stupnja V od 1,8 l, model MF 1735 M snage 35 KS i model MF 1740 M snage 40 KS ujedinjuju kompaktne dimenzije i izuzetne rezultate. Oba modela kao savršene kosilice pružaju provjereni i poboljšani hidrostatički HST pogon te odabir verzija s platformom ili kabinom.

Oba su traktora dostupna s novim bočno montiranim reznim uređajem s 3 noža širokim 60 inča. Preko reznog uređaja se može voziti pa ga je vrlo jednostavno brzo montirati. Visina reza može se podesiti iz sjedala u osam stupnjeva od 25 mm do 115 mm, a zahvaljujući većim gumama, rezni uređaj omogućuje udaljenost od tla od 150 mm.

Kako bi ispunio stroge uvjete ispuštanja emisija stupnja V, motor sa zajedničkim vodom opremljen je sustavom za naknadnu obradu ispušnih plinova All-In-One. U takvom su sustavu s automatskom regeneracijom sve komponente smještene u kompaktnoj jedinici pod poklopcem motora. Pogled prema naprijed ostaje neograničen, a sustav naravno ne zahtijeva održavanje.

Udobna vozačka kabina ima 1.065 mm i šira je nego prije. Serijski klimatizacijski uređaj brine se za radno mjesto ugodne temperature te je tih s vrlo niskom razinom buke od samo 76 dB (A). Za dodatnu udobnost brine se opcionalno sjedalo sa zračnim ovjesom. Svi upravljački elementi jednostavno leže u ruci, a prilagodljivi upravljački stup brine se za udobni sjedeći položaj. Pored toga, moderni dizajn pruža i grijani stražnji prozor, USB utičnice, 12 V priključak te čak i poseban nosač za mobitel. Traktor dolazi „spreman za radio“ sa antenom i zvučnicima.

Modeli s platformom raspolažu serijski preklopnom zaštitnom konstrukcijom pri prevrtanju te su serijski opremljeni istim upravljačkim elementima kao i modeli s kabinom.

Oba su traktora serijski opremljena trostupanjskim hidrostatičkim pogonom Servo HST. Najveća brzina iznosi 34 km/h. Upravljanje se odvija udobno pomoću ručice promjene smjera ispod volana te papučice gasa. Podesivi tempomat, čija se osjetljivost može podešavati, olakšava upravljanje i održava željenu brzinu bez korištenja papučice HST. Na taj način vozač može jamčiti bez problema optimalnu produktivnost i preciznost kako bi postigao savršeni rezultat prilikom primjerice košenja golf terena.

Zahvaljujući zamašnom priključnom vratilu i dobroj hidraulici, MF 1735 M i MF 1740 M bez napora su spremni za prihvat svakog priključnog uređaja. Serijsko stražnje priključno vratilo 540/540 Eco opremljeno je načinom mekanog starta i novim načinom automatskog zaustavljanja koji isključuje priključno vratilo pri vožnji unatrag. Središnje montirano priključno vratilo od 2.000 okr./min također je serijski dostupno.

Dodatna pumpa od 41,5 l/min opskrbljuje podizni mehanizam i hidrauličke radne i upravljačke uređaja obilnim protokom ulja. Odvojena pumpa za servo upravljač brine se da pri promjeni smjera ne dođe do smanjenja protoka. Zahvaljujući kapacitetu podizanje od 1.200 kg, podizni mehanizam kategorije 1 može podizati moderne priključne uređaje bez problema.

Dva upravljačka ventila u stražnjem dijelu serijski su skupa s četiri središnje montirana ventila i upravljanjem joystickom kod modela s kabinom (opcionalno kod modela s platformom). Joystick znatno olakšava upravljanje priključnim uređajima poput kosilice i prednjih utovarivača i doprinosi preciznosti i kvaliteti rada.

Srednji modeli prevladavaju većim zadacima

Za one koji trebaju više snage za veću produktivnost i rezultate, tu su modeli MF 1750 M s 49 KS i MF 1765 M sa 67 KS. U serijsku opremu ubrajaju se i hidrostatički HST pogon te udobna i klimatizirana kabina.

Snagu pruža četverocilindrični motor od 2,41 l s turbo punjačom i ubrizgavanjem u zajedničkom vodu koji ispunjava stroge norme ispušnih plinova stupnja V zahvaljujući sustavu naknadne obrade ispušnih plinova All-In-One. Novi memorijski prekidač omogućuje rukovatelju da pohrani dva broja okreta motora. To povećava udobnost posebice kod uređaja koje pokreće priključno vratilo budući da vozač može odabrati savršenu brzinu pritiskom na tipku. Trostupanjski pogon Servo HST povezuje visoku produktivnost i jednostavno upravljanje. Aktivira se samo jednom papučicom pri čemu se promjena smjera obavlja ručicom za promjenu smjera na volanu. Tempomat još više olakšava upravljanje te omogućuje vozaču aktiviranje podešene brzine pritiskom prekidača čim se traktor počne pomicati. Tempomat se isključuje jednostavnim pritiskom papučice za HST ili papučice kočnice. Ta korisna funkcija omogućuje vozaču da udobno održi maksimalnu produktivnost. Također omogućuje fokusiranje na poboljšanje kvalitete rada pažljivim podešavanjem uređaja, radne visine i upravljačkog mehanizma. Brzina vožnje može se tijekom rada podesiti pomoću ručice desno na upravljačkom stupu. Novi regulator okretaja podešava ubrzanje i omogućuje vozaču kontrolu brzine odziva pogona. Od sada je moguć i predodabir najveće brzine.

Ti traktori, kao i manji modeli, serijski raspolažu srednjim priključnim vratilom s 2.000 okr./min i neovisnim stražnjim priključnim vratilom s dvije brzine (540/540 Eco) i mekanim startom. Novi automatski način koji isključuje priključno vratili prilikom zaustavljanja traktora ili vožnje unatrag također je serijski dostupan. Traktori su izrađeni za težak rad. Zahvaljujući kapacitetima podizanja od 1.580 kg za MF 1750 M i 1.600 kg za MF 1765 M, mogu koristiti veće moderne radne uređaje. Traktori su zbog protoka ulja do 48 l/min konstruirani za rad više modernih priključnih uređaja. Dva stražnja upravljačka ventila kojima se upravlja joystickom serijski su dostupna.

Poljoprivredni radni konji

Za poljoprivrednike i male poljoprivrednike koji trebaju lagane i kompaktne traktore, tu su MF 1755 M snage 54 KS i MF 1765 M snage 67 KS. Oba su opremljena mehaničkim prijenosom i dostupna u izvedbi s kabinom i platformom. Idealni su za rad na manjim poljima, u vinogradima, voćnjacima, u radu s posebnim kulturama i u jahačkim sportskim centrima. Oba traktora serijski su opremljena mehaničkim prijenosom s brzinama 12/12. On nudi četiri prijenosa u tri raspona, a upravljanje se odvija udobno pomoću ručice pored vozačevog sjedala. Promjene smjera obavljaju se jednostavno ručicom za promjenu smjera ispod volana. Povrh toga, oba su traktora opremljena jednako visokim značajkama kao i modeli srednje klase s HST-om.

"Uvođenjem serije MF 1700 M, Massey Ferguson dodatno proširuje svoju ponudu. Ona sada obuhvaća veliki odabir jednostavnih i pouzdanih traktora snage od 20 do 405 KS", izjavio je Murro. "Kompaktni traktori serije MF 1700 M nude snagu i performanse koje naši kupci trebaju za veliki broj primjena, bilo da rade u hortikulturi, pri košnji trave na golf igralištu ili u gradu, u jahačkim klubovima, vinogradima ili na malim seoskim gospodarstvima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: