NOVOCOMMERCE DEMO DANI

Podijelite objavu:

Novocommerce International održao je Demo dane poljomehanizacije na poljima OG Pavlak u Hrastovcu nedaleko Garešnice na kojem je prikazana John Deere "ergela" više od 3.000 KS aktualne ponude traktora i kombajna kao i priključnih strojeva Bednar i Kuhn.

Novocommerce International za svoje vjerne kupce, kao i one potencijalno nove, priredio je prezentaciju John Deere traktora i kombajna uz aktivni prikaz u polju koja su „obradili priključni strojevi Kuhn i Bednar. Vrhunac prezentacije obilježio je "nastup" novog modela John Deere 8RX – traktora s dva para gusjenica

Kako je na početku prezentacije zanimljivo istaknuo Thom Gady, direktor Novocommerce Internationala na ovoj prezentaiji bila je izložena snaga traktora od preko 3.000 KS. U širokoj paleti traktora posjtitelji su tako mogli vidjeti modele manjih snaga, za mala gospodarstva do onih najvećih u stotinama konjskih snaga. "U ovo vrijeme "Korone" gospodarstvo, a posebice poljoprivreda mora ići naprijed, jer proizvodnja hrane je ključni dio sveukupnog gospodarstva svake države, stoga smo i mi nastojali uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera pružiti mogućnost poljoprivrednicima u uvid aktualne ponude poljoprivredne mehanizacije te premijerno prikazati novi model: John Deere 8RX – traktor s dva para gusjenica. Ono što je posebnost vezana uz ovaj model jest da ga je za svoje gospodarstvo kupio Stjepan Pavlak iz Hrastovca rezerviravši ga na prošlogodišnjem sajmu Agritehnica i to kao prvi kupac ne samo u Hrvatskoj i Europi nego i u cijeloj Regiji 2 koja obuhvaća Europu, Bliski Istok, i sjever Afrike", ponosno je istaknuo Ivan Pavlović, marketing menadžer tvrtke Novocommerce International, te nastavio: "Potvrda je to kontinuiteta kvalitete i povjerenja u John Deere, jer je gospodin Pavlak već imao traktor s gusjenicama." Upravo ovakav traktor kako je istaknuo i sam g. Pavlak – idealan je za mekša tla koja obrađuje jer smanjuje kompakciju i sabijanje zemlje upravo u radu na gusjenicama. Uz sve to Pavlak ističe značajan čimbenik je i količina utroška goriva po hektaru koja je manja u odnosu na rad traktora s kotačima, a dapače učinak vučne snage je izvrstan.

John Deere 8RX

O tehničkim karakteristikama novoga traktora saznali smo više od direktora Thoma Gadya: "Nova koncepcija traktora sa stražnjim većim te prednjim manjim gusjenicama rađena je na konceptu 8R serije traktora, ali je nešto viši. Ovaj traktor izrađen je za farmere koji imaju problem sa sabijanjem tla tako što ovaj traktor upravo pri radu čuva kvalitetu tla. U ponudi je nekoliko modela i to 310, 340, 370 i 410 KS nazivne snage motora sa mjenjačem Auto powr ili e23. Traktor teži 20 tona, stoga gusjenice imaju presudnu ulogu u manjoj kompakciji ili sabijanju tla. Traktor je namijenjen za vuču gdje se upravo potvrđuje njegova kvaliteta, jer praktički nema proklizavanja u odnosu na traktor s kotačima. Pokretljivost i okretnost traktora s gusjenicama je izvrsna i bolja od onoga na kotačima, jedino što s gusjenicama nije baš za kretanje cestom" istaknuo je Gady.

Uz novoprezentirani model 8RX direktor Gady napomenuo je John Deere-ovu seriju 9 s modelima 9470, 9520, 9570 i 9620 pri čemu upravo 9620 nosi primat kao najveći traktor na svijetu čija težina doseže 27 tona.

Paleta izložene mehanizacije

Iz široke palate ponude Novocommerce Internationala prezentirani su pojedini modeli traktora i priključnih strojeva za koje objavljujemo posebno naglašene karakteristike što su bile istaknute u njihovom predstavljanju. Za preciznije pojedinosti o svakom modelu zainteresirani mogu dobiti informacije od brojnog stručnog prodajnog tima koji Novocommerce International pozicionira kao najveći u Hrvatskoj.

John Deere kombajn serije S

Na početku je predstavljen kombajn S760 – pri čemu oznaka S znači da se razlikuje od klasičnih kombajna, jer je to kombajn s rotorom. Izloženi kombajn ima ugrađenu navigaciju s preciznošču od 0-15 cm, a na njemu je bio montiran heder od 7,6 metara s fleksi kosom pri čemu je kod tog hedera posebno naglašena njegova prednost u vršidbi soje. Za učinkovitost rada kombajn ima motor snage 380 KS. Zapremina spremnika kod ovog kombajna je u rasponu 10.000 do 14.000 l. U prezentaciji je posebno istaknuta njegova osobina kružnog rotora koji omogućava maksimalnu učinkovitost u "skidanju" usjeva bez rasapa, jer se masa u procesu okreće 5 do 7 puta unutar rotora tako da uz spomunutu soju ovaj kombajn je izvrstan za vršidbu svih usjeva. Posebnost ovoga konbajna je i u tome što je cijeli proizveden i projektiran u pogonima John Deera tako da se time postiže maksimalna učinkovitost u radu i servisiranju.

John Deere Serija E

Nakon isticanja posebnosti izloženog kombajna prezentirani su modeli traktora od onih manjih snaga ka većim. Na početku su prezentirana dva modela iz serije 5E - John Deere traktor – 5050 i 5075 koji su kako je rečeno kompletno izrađeni u pogonima John Deera. Uz traktor prikazana je bile GMD 24 disk kosilica sa šest diskova radnog zahvata 2,4 metra, pri čemu je naglašena amortizacija kosilice u radu putem snažne opruge što joj pruža izvrstan učinak košnje. Kosilica ima ugrađeni zaštitni sistem koji ju štiti od oštećenja u slučaju nailaska na kamen, tako što taj sustav omogućava da kompletno kućište noža ispada bez oštećenja prijenosnog mehanizma, a sama ponovna montaža je vrlo jednostavna što ovoj kosilici daje posebnu prednost pri radu.

John Deere Serija M

U nastavku je predstavljena John Deere M serija pri čemu je rečena specifičnost modela 5100 M za koji je istaknuta mogućnost većeg kapaciteta podizne poluge od 4,4 t s povećanom nosivošću od 7,5 t. Prednost ovog traktora je i u potrebi prostora za okretanje od promjera svega četiri metra.

Uz traktor je bila predstavljena Kuhnova robusna rotodrljača HRB za najzahtjevnije uvjete predsjetvene pripreme zemljišta sa duplex mjenjačkom kutijom što joj omogućava promjenu brzine rada. Potrebna snaga traktora za rad sa ovom drjačom je 160 KS.

John Deere Serija R

Iz serije R predstavljeni su modeli traktora, 5100 R i 6155 R koji su svi proizvedeni u SAD-u te za koje je naglašena ugrađenost najsuvremenije, integrirane tehnologije. Ovi traktori kako je istaknuto omogućavaju izvrsnu preglednost u radu, a posebno je naglašeno kada je riječ o mjenjaču koji ima elektronsko prebacivanje brzina tako da se mijenjanje brzina čini bez uporabe kvačila.

Maxima 3

Uz ovaj traktor bila je priključena Maxima 3 precizna pneumatska sijačica za koju je istaknuta iznimna svestranost zbog svoje prilagodljivosti za sjetvu svih širokorednih kultura uz glavnu prednost preciznosti sijanja što im omogućava njihova robusnosti. Uz sjetvu ova sijaćica omogućava uz korištenje mikrogranulatora kao dodatne opreme mogućnost ulaganja mineralnog granuliranog gnojiva u zemlju.

John Deere Serija M

Serija M je nova linija redizajniranih John Deerovih traktora koji mijenjanju bivše M, MC i RC modele. To su traktori kratke šasije. Traktori od modela 6090 M pa do izloženog 6120 M su traktori proizvedeni u Njemačkoj sa mjenjačem CommandQuad uz elektronsku izmjenu brzine koja omogućava rad bez uporabe kvačila i to sa 24 brzine za naprijed i 24 brzine nazad. U inovaciji na ovom traktoru naglašen je novi dizajn niske haube koji pruža bolji pogled pri radu.

Sjetvospremač Bednar

Na izloženi model traktora bio je priključen Bednarov sjetvospremač koji izvršava sedam radnih operacija. Sjetvospremač s hidrauličkim sklapanjem pri obradi osigurava prodiranje profila tla po cijeloj radnoj širini, stvarajući ravnu površinu. Radna tijela provjetravaju tlo bez ostavljanja mokrih dijelova na površini, čuvajući zimsku vlagu što osigurava brzi rast biljke nakon sjetve. Tu je još naglašeno da radna tijela na sjetvospremaču osiguravaju kvalitetnu obradu tla bez njegovog vertikalnog miješanja te time čuvaju vlagu koja je potrebna za klijanje biljke.

Plug Kuhn Vari master 153

Uz traktore, iz Novocommercea kontinuirano ističu važnost da se u radu na obradi tla koriste vrhunski priključni strojevi kako bi se ostvarili maksimalni učinci u proizvodnji. U tom smislu je i izložen Kuhnov plug Vari master 153 za kojeg je naglašeno da je konstrukcijski izveden kako bi u radu djelovao u očuvanju agronomske vrijednosti tla, a opet u cilju ostvarenja povećane produktivnosti zasijanih usjeva. Kako bi se ostvarivalo smanjenje troškova rada odabir mehanizacije pa s time i priključnih strojeva treba se temeljiti na veličini proizvodnih površina i uz uvjet njihove kvalitete izvedbe kako vi njihov vijek trajanja bio što duži uz niže troškove održavanja. U prilog tome ide i još jedna inovacija koju samo pak Kuhn nudi, a sadržana je u tome da u slučaju kada dođe do preopterećenja spojnog vijka on puca, ali utor u koji on dolazi bez obzira koliko puta je vijak puknuo, će ostati isti što pak omogućava kvaliteta materijala od kojeg je plug napravljen

"Sedmica"

Za izloženi model traktora 7290 R koji je opremljen prednjom hidraulikom, navigacijom preciznosti +/- 3 cm, zatim LED rasvjetom od 360 stupnjeva koja pruža idealne mogućnosti rada i noću, rečeno je da je taj model traktora pravi profesionalac za veće površine uz idealne parametre financijskog ulaganja. Ovaj traktor i pri vožnji maksimalnom brzinom radi potpuno integriranog samonivelirajućeg sustava prednjeg ovjesa pruža osjećaj sigurnosti i na neravnim cestama, a što je još bitnije da taj ovjes u radu s priključnim strojevima omogućava stalni kontakt s tlom. Iako je ovaj traktor dužine od gotovo 6 metara on omogućava okretanje u polumjeru od svega 7,1 metra. Što se motora tiče on pruža izvanrednu maksimalnu snagu na nižem broju obrtaja nego na nazivnoj brzini od oko 10%.

Bednar Terraland 3000

Na taj model traktora bio je priključen u pokazu Bednar Terraland 3000 -model podrivača koji radi do maksimalne dubine od 65 cm uz radni zahvat od 3metra. Posebnost u izvedbi je ta što se naročito dokazalo korisnim da pri obradi cjelokupnu biljnu masu uvlači u zemlju tako da se ista ne zadržava na površini što pruža idealnu pripremu tla za narednu sjetvu.

 

John Deere serija 8 predstavlja sinonim za vučnu snagu

8R serija je traktor za najteže i najzahtjevnije poslove. Sam traktor teži više od 14 tona, a ponuđen je u izvedbi od 280 do 410 KS. Ovaj novi traktor predstavlja futuristički dizajn u stvarnosti koji je osmišljen s dizajnerima iz BMW-a. Na prvi pogled odmah se uočava nova kabina, zatim osvjetljenje od 360 stupnjeva što omogućava neometan rad noću. Pogled iz kabine dokazuje povećanu vidljivost što omogućava uski stup volana te uski poklopac motora. Posebna pozornost je posvećena rukovatelju traktora tako što je ugrađeno ultra moderno masažno sjedalo koje uz mogućnost grijanja sada pruža i mogućnost ventilacije.

Dokazani devetlitarski motori i sada su pogonska snaga ovoga traktora koji se ističu štedljivošću goriva. Nastavno tome John Deere potvrđuje prijenos snage na tlo u visokom postotku od 94%.

Kuhn Performer

Na ovaj traktor bio je priključen Kuhn Performer  kombinacija kratke tanjurače i podrivača radnog zahvata 3 m s mogućnošću radne dubine do 35 cm kojim se u jednom prolazu odrađuju 4 aktivnosti. Stroj se sastoji od dva reda diskova od 550 mm koji uspješno sjeku korov i žetvene ostatke, zatim četiri reda zubaca koji rade na principu opruga za miješanje žetvenih ostataka s tlom, iza kojih je red nivelirajućih diskova te na kraju HD liner valjak od 770 mm.

Održana prezentacija tijekom dva rujanska dana potvrdila je veliku zainteresiranost poljoprivrednika za nabavkom nove mehanizacije koja se postavlja kao jedan od bitnih čimbenika profitabilnog poslovanja pri čemu Novocommerce International prema prikazanom dakako ima za ponuditi vrhunsku kvalitetu strojeva kako za velika tako i mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: