Obilježen Dan Općine Popovac

Podijelite objavu:

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Popovac u Domu kulture u Kneževu obilježen je dan Općine Popovac i 26-ta obljetnica od njezina ustroja

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Martin Ivišić, a uz općinskog načelnika Zorana Kontaka, vijećnike, predstavnike lokalnih udruga i osnovne škole, na vrijednoj obljetnici bio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik župana Radomir Čvarković.

„Najveći projekt na području Općine Popovac je cesta Kamenac-Popovac. Osječko-baranjska županija, odnosno Županijska uprava za ceste ove godine izdvojila je sedam milijuna kuna za tu namjenu. Ista cesta značajno će doprinijeti kvalitetnijoj prometnoj povezanosti na ovom području. U iznosu od 150 tisuća kuna Županija je financijski sudjelovala u realizaciji manjih projekta u Općini Popovac, poput izgradnje staza i dječjeg igrališta u Popovcu i Kneževu, a ove godine sa 400 tisuća kuna financirat će se obnova društvenog doma u Branjini. Tijekom zadnje dvije godine Županija je izdvojila gotovo osam milijuna kuna za projekte na području Općine Popovac“ – kazao je župan Anušić i uputio čestitke svim mještanima povodoma Dana Općine.

O važnosti provedenih i projekata koji su u planu govorio je i načelnik Općine Kontak. „Svake godine, u skladu s financijskim mogućnosti radimo na provedbi zacrtanih i osmišljavanju novih projekata, sve u cilju kvalitetnijeg života naših mještana. U tijeku su radovi izgradnje javne led rasvjete u mjestu Popovac, čiji je završetak planiran za dvije godine. Ulagali smo u uređivanje staza na grobljima, uređivanje javnih površina, izgrađeni su novi nogostupi. Sustavno podržavano rad svih udruga za koje smo ove godine izdvojili iznos veći od 300 tisuća kuna, stipendiramo srednjškolce i studente, kao i što pomažemo našim potrebitim sugrađanima, umirovljenicima, kazao je Kontak. Po Kontakovim riječima, puno ne bi uspjeli realizirati bez sredstava koje dolaze od Osječko-baranjske županije, posebice jedan od najvažnijih projekata Općine – izgradnju ceste  Kamenac - Popovac. Prema dosadašnjem planu cesta će biti završena 2020. godine, što će, pored bolje prometne povezanosti sa susjednom Općinom Kneževo.

Ana ROGAČ

Foto: San KATAVA

SRETNA 2020 !