Obilježen dan Općine Strizivojna

Podijelite objavu:

Obilježen dan Općine Strizivojna

U povodu dana općine Strizivojna u četvrtak 27. lipnja održana je svečana sjednica općinskog vijeća

U Hrvatskom domu u Strizivojni u četvrtak 27. Lipnja, povodom dana Općine i proslave Svetog Ladislava, zaštitnika mjesta, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici su prisustvovali: predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije-Dragan Vulin, gradonačelnici Lipika Vinko Kasana te Đakova Marin Mandarić. Uz dugogodišnje prijatelje Općine iz Mađarskog mjesta Salanta na čelu s načelnikom Zoltanom Dunaijem na sjednici su bili i načelnici općina: Satnica Đakovačka-g. Željko Šimić, Općine Semeljci- Grga Lončarević, LevanjskeVaroši-Slavko Tidlačka, Općine Vuka-Damir Maričić, Općine Vladislavci-Marjan Tomas, Općine Bebrina-Ivan Brzić, Općine Stari Mikanovci-Mario Milinković te Irena Mikić Brezina načelnica Općine Trnava. Osim njih, sjednici su prisustvovali i predstavnici obrazovnih, kulturnih i sportskih organizacija, gospodarstvenici te vlasnici opg-ova.

Naredne godine – nova zgrada vrtića

Uz isticanje brojnih realiziranih projekata načelnik Općine Josip Jakobović posebno je istaknuo izgradnju vrtića koji bi trebao biti otvoren početkom rujna naredne godine, a čija je vrijednost preko devet milijuna kuna od čega će nešto više od sedam milijuna kuna biti dobiveno iz EU. Načelnik jakobović u obraćanju prisutnima posebno je istaknuo i zahvalio se svim djelatnicima Općine Strizivojna na marljivom trudu u izradi i kandidiranju projekata ka EU sredstvima, kako bi se njihovom realizacijom podizala kvaliteta života za sve mještane Općine.

Javna priznanja Općine

Ove godine povodom Dana Općine dodijeljene su i tri javna priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za ugled Općine Strizivojna. Priznanje za životno djelo dobio je rođeni Strizivojčanin - akademik Stjepan Damjanović, Predsjednik matice Hrvatske, koji je uz sve svoje djelovanje, kako je sam istaknuo uz emotivne riječi zahvale za dobiveno priznanje uvijek naglašava ljubav ka Strizivojni kojoj se uvijek vraća kao svome domu.

Nagradu Općine Strizivojna za 2018 g. za izniman doprinos razvoju športa dodijeljena je Tomislavu Šarcu koji je na svom prvom nastupu na Svjetskim igrama mladih osoba sa invaliditetom, održanim prošle godine u bacanju koplja se plasirao na 3. mjesto, a u bacanju kugle na 4. mjesto.

Nagradu Općine Strizivojna za 2018. godinu za izniman doprinos na području kulture, promicanja i očuvanja narodnih običaja i tradicijske kulture dodijeljena je MPS

Strossmayer koji djeluju već 21 godinu kao sastavni dio KUD-a Šokadija.

Njegujući folklorno pjevanje na taj način promiču tradicijsku kulturu Općine Strizivojna nastupajući na smotrama pučkog pjevanja diljem domovine.

Prisutnima su se uz pjevačku skupinu "Druge" nagrađeni članovi muške pjevačke skupine Strossmayer i predstavili uz nekoliko pjesama.

O trenutnim dostignućima, aktualnim radovima i planiranim budućim aktivnostima koje će predstaviti načelnik Općine Strizivojna g. Josip Jakobović čitajte u narednom broju tiskanog izdanja revije Nova Zemlja.

San KATAVA