Odbjegli bik iz Slatine pronađen

Podijelite objavu:

Legendarni bik Joza smješten na farmu

Sada već legenda slatinskog kraja, bijeli bik Joza, koji je 24. studenoga pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada, nakon višednevne potrage nađen je i uhvaćen.

 

Neumoran trud ekipe iz Mesoprerade se napokon isplatio, te je Joza u utorak, 8. prosinca lociran, a zatim i uhvaćen neozlijeđen u poslijepodnevnim satima, u šumovitom rubnom djelu Slatine. U potrazi, na čelu sa zaposlenikom Mesoprerade, inače iskusnim lovcem, a ujedno i pobjednikom RTL-ove emisije Superpar, Gordonom Turkom, sudjelovali su policija, Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačka udruga Jelen (Nova Bukovica).

Bik je neozlijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno. S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti.

“Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio”, rekao je predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić. Dodao je da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu - za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: