Massey Ferguson ulazi u novu eru s traktorima MF 8S

Podijelite objavu:

Massey Ferguson putem videokoferencije predstavio seriju MF 8S

 

Massey Ferguson je na svojoj video konferenciji ponosno predstavio novi traktor MF 8S. Novi je traktor rezultat sedmogodišnjih ispitivanja i savjetovanja s poljoprivrednicima te je dizajniran upravo prema željama i potrebama poljoprivrednika. Traktori su već sada dostupni na europskom tržištu i označavaju početak nove ere traktora Massey Ferguson

Bitne karakteristike novog Massey Ferguson traktora sadrže jednostavnost rukovanja i održavanja, pouzdanost, učinkovitost i sposobnost vuče – sve što je potrebno kako bi se postigla što veća učinkovitost u radu za korisnika. Video konferenciju vodili su Thyerry Lothe, potpredsjednik kompanije i MD za Europu, Bliski Istok te Francesco Murro, direktor marketinga za Europu i Bliski Istok, predstavljajući novu paleta traktora.

Thyerry Lothe, potpredsjednik i MD za Europu, Bliski Istok
Thyerry Lothe, potpredsjednik kompanije i MD za Europu, Bliski Istok

Velika snaga u četiri modela

Nova paleta Massey Ferguson traktora pokriva raspon snage od 205 KS do 265 KS. Sastoji se od četiri modela s povećanjem snage od 20 KS između svakog od njih. Da bi se postigla ta snaga, opremljeni su 7,4-litarskim 6-cilindričnim motorima AGCO Power s tehnologijom all-in-one. Ovi suvremeni motori u skladu su s fazom emisije Phase V i imaju rezervu snage od 20 KS s EPM-om u svakom od modela. Ovaj motor nudi neusporedivu razinu snage s posebno niskom potrošnjom goriva. Upravljačka sposobnost na terenu osigurava se s međuosovinskim razmakom od 3.050 mm.

Francesco Murro, direktor marketinga za Europu i Bliski Istok
Francesco Murro, direktor marketinga za Europu i Bliski Istok

Novi prijenosi

Novi traktor dostupan je prijenosom Dyna 7 i Dyna-E-Power. Prvi od njih je novi polu-powerhift prijenos s 28 stupnjeva prijenosa, dok je drugi novi prijenos s dvostrukim kvačilom. Na kraju godine bit će dostupan i s beskonačno promjenjivim prijenosom Dyna VT.

U području hidraulike straga je opremljen s 5 spojeva za elektrohidraulično upravljanje. Osim toga, stražnjA poluga ima nosivost od 10 tona.

Kabina

Kabina je u potpunosti redizajnirana i jedna je od najudobnijih na tržištu. Tako se kabina primjerice NALAZI više od 20 cm od tijela motora što joj daje potpunu neovisnost, poboljšavajući udobnost i smanjenje razine buke na samo 68 decibela. S druge strane, blago je nagnuta prema naprijed, što uz četverodijelnu strukturu stakla od 6,6 m2 vozaču omogućava jedinstveno preglednu vidljivost.

MF 8S Naslon za ruku

Naslon za ruku potpuno je novog dizajna, sa svim komandama koje su lako dostupne i postavljene intuitivno i ergonomski.

Datatronic 5 monitor opremljen je intuitivnim i jednostavnim sučeljem koje omogućava da držite pod nadzorom sve parametre traktora, ali i opreme preko ISOBUS veze.

Totalna povezanost

Ovaj novi traktor pruža mogućnost korištenja najnovijih tehničkih dostignuća u komunikaciji putem platforme Agrirouter kojom se mogu sigurno razmjenjivati podaci između traktora i farme, kao i između strojeva različitih proizvođača. Također vlasnici ovog traktora dobivaju besplatnu trogodišnju pretplatu na MF Connect platformu u korištenju navigacijske tehnike.

Početak nove ere

Tijekom prezentacije ovog novog traktora istaknuto je da on označava početak nove ere za Massey Ferguson.

Nova serija Massey Ferguson MF 8S

MF 8S - više nego samo traktor      

Lansiranje serije MF 8S najavilo je potpuno novo razdoblje za Massey Ferguson. Nudi poboljšano praktično iskustvo koje uključuje prednosti povezivanja i pametnih tehnologija. Kako bi udovoljio zahtjevima moderne, održive poljoprivrede, Massey Ferguson kombinira najsuvremenije strojeve s sveobuhvatnim asortimanom potpuno umreženih usluga i dodatnih usluga koje pomažu kupcima da učinkovitije posluju.

Seriju MF 8S razvili su sručnjaci Massey Fergusona u suradnji s poljoprivrednicima tijekom razvoja koji je trajao sedam godina uz ispitivanja širom svijeta te slušanja zahtjeva kupaca. Serija MF 8S donosi upravo ono što poljoprivrednici žele. Iako je opremljen izvrsnim specifikacijama, nudi i izniman omjer cijene i performanse.

"Naš vizionarski koncept MF NEXT, koji je prvi put predstavljen na Agritechnici 2019, sada je stvarnost", izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik kompanije i direktor Massey Ferguson, Europa i Bliski Istok.

Postoje četiri potpuno nova modela traktora MF 8S, a sve odlikuje jedinstvena „Protect-U“ kabina, motor i radikalno novi retro dizajn koji je uz atraktivan izgled je pak u funkciji  korisnika ka što lakšem odrađivanju poslova. Traktor je Izgrađen na međuosovinskom razmaku od 3,05 m uz motor raspona snage od 205 do 265 KS.

MF 8S serija

  • Potpuno nova kabina obujma 3,4 m³. Svojim jedinstvenim oblikom i konstrukcijom od četiri stupa, ova kabina omogućava izvrstan pogled za vozača traktora. Nudi novu razinu udobnosti.
  • Dizajn „Protect-U“ smanjuje buku, toplinu i vibracije i omogućava da se struja čistog i hladnog zraka uvuče odostraga i dovede u filter zraka. Ova kabina pozicionirana je kao jedna od najboljih na tržištu u pogledu razine buke.
  • Optimalno upravljanje i inteligentan rad stroja zajamčeni su digitalnom i intuitivnom nadzornom pločom "MF vDisplay", terminalom Datatronic 5 i novom, sveobuhvatnom upravljačkom ručicom MultiPad s naslonom za ruke "Control Center".
  • U seriji MF 8S postoje dva potpuno nova i učinkovita mjenjača koja nude maksimalne performanse na terenu uz smanjenje gubitaka energije za 26% i smanjenje potrošnje goriva do 10%.
  • Novi prijenos s dvostrukim kvačilom Dyna E-Power objedinjuje prednosti danas dostupnih tehnologija: osjećaj CVT-a i učinkovitost izravno mehanički prijenosa. Alternativno, novi, super učinkovit Dyna-7 Semi-Powershift sada nudi 28 stupnjeva prijenosa za vožnju naprijed i za vožnju unazad.
  • Nova stražnja osovina poboljšava učinkovitost i svestranost. Uz do 10% više vuče i 20% više hidraulične snage, omogućava upotrebu većih, produktivnijih alata i strojeva.
  • MF 8S standardno dolazi s MF Connect telemetrijom i opcijskim softverom za prijenos podataka MF Task Doc, tako da korisnici mogu donositi odluke upravljanja utemeljene na podacima kako bi optimizirali učinkovitost i produktivnost.
  • Veliki izbor ekskluzivnih paketa opreme i opcija omogućuje vlasniku da optimalno prilagodi svoj traktor njegovim specifičnim potrebama.

Udobna kabina kombinira udobnost, vidljivost i povezanost

S razmakom od 24 cm između kabine i motora, dizajn "Protect-U" u potpunosti izolira kabinu od buke, topline i vibracija. S razinom buke od samo 68dB (A), jedno je od najtiših na tržištu, a s unutarnjom zapreminom od 3,4m³ ujedno je i jedno od najprostranijih.

Sa staklenom površinom od 6,6 m², svijetlo je i ugodno radno mjesto s puno prostora i pregleda. Armaturna ploča zamijenjena je novim digitalnim terminalom "MF vDisplay", koji je pričvršćen na desni stupac, ispred vozača su samo upravljač i ručica za kontrolu snage, što daje izvanredan pogled na prednju stranu

Novo visokokvalitetno sjedalo automatski je zračno podignuto, grijano, ventilirano i opremljeno bočnim prigušivanjem. Naravno, tu je i učinkovit automatski sustav klimatizacije s 14 priključaka. Mehanički aktivni ovjes kabine dodatno povećava udobnost modela Exclusive. Novi naslon za ruku Control Center, opremljen najnovijom ručicom MultiPad, jednostavne za korištenje, omogućava potpun rad prstima. Ova ručica kompatibilna sa ISOBUS upravlja svim funkcijama traktora i sadrži integrirani mikrostik za upravljanje dva hidraulička ventila.

Dizajn

Nova serija MF 8S kombinira radikalni dizajn s praktičnom svrhom. Upečatljivi 'neo-retro' dizajn odaje počast naslijeđu marke, ilustrirano reinterpretacijom ikone MF-ove sive pruge sa strane i siluete konjske glave na poklopcu motora, koja seže u seriju MF 100.

MF 8S

Jedinstveni "inkapsulirani" motor

Prepoznatljivi „Protec-U“ dizajn s razmakom od 24 cm između kabine i motora izdvaja seriju MF 8S od svih ostalih traktora. Osim što smanjuje toplinu, buku i vibracije koje se prenose u kabinu, jedinstveni zatvoreni raspored motora poboljšava hlađenje i radne karakteristike. Zrak izvučen iz sredine traktora iza motora čistiji je od onog u uobičajenom položaju. Ovaj čisti zrak pomaže u smanjenju opterećenja glavnog filtra za zrak uz optimizaciju performansi motora. Ovaj inovativni dizajn značajno poboljšava pristupačnost čišćenja hladnjaka.

Visoke performanse motora i učinkovitost

AGCO Power 6-cilindrični motori sa 7,4-litrenom zapreminom u skladu s najnovijom razinom emisije 5 isporučuju više snage, okretnog momenta i snage pri malim brzinama motora, smanjujući tako radne troškove. Massey Fergusonova sveobuhvatna tehnologija naknadne obrade ispušnih plinova, kao i automatsko podešavanje sigurnosnog ventila, dodatno smanjuju operativne troškove. Robusni motori razvijaju od 205 do 265 KS, a Upravljanje napajanjem motora (EPM) pruža dodatnih 20 KS za transport, PTO i hidrauličku primjenu. Maksimalna snaga već se stvara pri 1000 okretaja u minuti i konstantna je do 1.500 okretaja u minuti. To osigurava visoke performanse pri malim brzinama motora, što smanjuje potrošnju goriva za 10% i buku do 6 dB (A).

Novi vrlo učinkoviti zupčanici koje se lako koriste

Uvođenjem serije MF 8S, Massey Ferguson predstavlja novu generaciju visoko učinkovite prijenosne tehnologije. Dyna E-Power prijenos s dvostrukim kvačilom kombinira prednosti kontinuirano promjenjivog prijenosa (CVT) s mogućnošću prijenosa snage jednako učinkovito kao i mehanički prijenos. Ova nova generacija dodatno smanjuje gubitke snage u usporedbi s prethodnim modelom MF 7700 S Dyna-6 i do 26% pri većim brzinama, što dovodi do uštede goriva do 10%. Dyna E-Power nudi više od punog pomaka snage, jer koristi tehnologiju dvostrukog kvačila za prebacivanje grupa brzina i na taj način omogućava neometano njihovo mijenjanje. Nudi četiri skupine brzina, svaka sa sedam stupnjeva prijenosa snage, idealno dizajnirane za maksimiziranje performansi na terenu i na cesti. Može se upravljati potpuno automatski ili ručno pomoću gumba na ručici MultiPad ili Power Control, također je moguće prilagoditi agresivnost i brzinu potpuno automatskog prebacivanja na rad i uvjete. Izmjene stupnja prijenosa su glatke i učinkovite sa samo 9% razlike u brzini između pojedinih brzina za terenski rad od 5 km/h do 20 km/h. Da bi se dodatno poboljšala ekonomičnost goriva, smanjila razina buke i povećala udobnost, postižu se najveće brzine pri vrlo malim brzinama motora. 50 km/h (ako je dopušteno) postiže se pri 1.500 o/min, dok za 40 km/h treba samo 1.200 o/min. Alternativno, kupci se mogu odlučiti za novi Dyna-7 powerhift prijenos, koji je najnoviji razvoj dobro poznatog i pouzdanog Dyna-6, s istom lakoćom korištenja. To ne samo da nudi dodatnu grupu prebacivanja snage i mekše prebacivanje, već je i 10% učinkovitije od Dyna-6 a s istom snagom motora na terenu. Dyna-7 nudi jednostavan i učinkovit rad od ukupno 28 zupčanika naprijed i nazad u četiri skupine, od kojih svaka ima sedam stupnjeva prijenosa snage. Ovaj ekonomičan mjenjač nudi lagan i intuitivan rad u ručnom načinu rada ili se čak može automatski upravljati automatski. Za one koji više vole praktičnost i kontrolu kontinuirano promjenjivog prijenosa (CVT), MF prijenos Dyna-VT ubuduće će biti dostupan i za seriju MF 8S.

Više produktivnosti

Traktori Massey Ferguson MF 8S serije temelje se na međuosovinskom razmaku od 3,05 m, što osigurava stabilnost i bolju vuču pri radu sa širokim, zahtjevnim alatima i nudi do gotovo 10% više vuče. Snaga se učinkovito prenosi na zemlju novom, neizmjerno jakom stražnjom osovinom, s prirubnicom ili potpornim osovinama za sve radove.

Nove specifikacije kotača sada uključuju mogućnost montiranja stražnjih guma promjera do 2,05 m, uključujući potpuno novu opciju VF650/75 R42 Trelleborg TM1000 PT. Traktori drže isprobane i testirane standardne prednje osovine ovjesa. Osigurava tijesan polumjer okretanja od 5,7 m.

Maks. Kapacitet dizanja povećan je za 7% do 10.000 kg, a s novom snažnom hidraulikom ovi traktori mogu vući velike i šire priključne strojeve.

Može se odrediti do pet elektroničkih stražnjih ventila. Svi su modeli standardno opremljeni s četiri brzine PTO i nude izbor od 540, 540 ECO, 1.000 ili 1.000 ECO. Nova prednja spona, potpuno integrirana u traktor, snage 4 800 kg opcionalno je dostupna s ISOBUS utičnicom.

MF 8S - Za uživanje u poslu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: