Potisani ugovori između HAPIH-a i Saveza uzgajivača u stočarstvu

Ravnatelj HAPIH-a Krunoslav Dugalić
Ravnatelj HAPIH-a Krunoslav Dugalić
Podijelite objavu:

Potisani ugovori između HAPIH-a i Saveza uzgajivača u stočarstvu

U petak, 6. rujna svečano je otvoren 27. jesenski sajam u Gudovcu kojeg je otvorila predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović

Prilikom otvorenja, predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, istaknula je kako je potrebno jače udruživanje poljoprivrednika, prilagođavanje tehnološkim promjenama te prihvaćanje inovacija, kao i poboljšanje vanjsko-trgovinske razmjene.

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković, istaknula je, u svom uvodnom govoru kako svjedočimo porastu poljoprivredne proizvodnje od 5% u prethodnoj godini, ali da je još prerano govoriti o oporavku hrvatske poljoprivrede. U svom obraćanju ministrica Vučković pos3ebno se zahvalila poljoprivrednicima, stočarima i veterinarima zbog kojih je sigurnost hrane u Hrvatskoj na visokoj razini te još jednom apelirala na pridržavanje biosigurnosnih pravila radi učinkovite preventive od afričke svinjske kuge, bolesti koja je poharala pola Europe i dobar dio Azije.

Stočarska izložba

Centralni dio Sajma predstavlja 27. državna stočarska izložba. Kao organizator izložbe, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Krunoslav Dugalić, u svom pozdravnom govoru istaknuo je: „Aukcijska dvorana Bjelovarskog sajma, isprofilirala se kao najreprezentativnije mjesto za predstavljanje najboljih grla uzgojno-valjanih domaćih životinja i promociju uzgajivača i gospodarstava.“

Saznajemo kako je tijekom tri dana izložbe 212 izlagača prikazalo 543 grla različitih vrsta domaćih životinja.

Potpisani Ugovori između HAPIH-a i četiri Saveza uzgajivača

važno je istaknuti kako su na Sajmu, potpisani su Ugovori o provedbi specifičnih tehničkih aktivnosti koje je ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić potpisao s četiri Središnja saveza uzgajivača Republike Hrvatske (Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM), Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH), Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza (HSUOK) i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS).

Ministrica Marija Vučković prilikom potpisivanja Ugovora navela je kako je Ministarstvo poljoprivrede odlučilo u punoj mjeri aktivirati tzv. institut treće strane i na taj način pomoći uzgajivačima, odnosno omogućiti im korištenje usluga agronomske i veterinarke struke u postupku uzgoja domaćih životinja.

Dugalić je zahvalio Savezima što su odabrali Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu, kao treću stranu, i tako potvrdili da su prepoznali najviše međunarodne standarde koje HAPIH primjenjuje u svom svakodnevnom radu.

San KATAVA

 

 

 

 

 

...