Potpora od 15.000 kuna Općine Čađavica mladim obiteljima za kupnju ili adaptaciju prve kuće

Mirko Rončević, načelnik Općine Čađavica pri potpisivanju Ugovora s mladim obiteljima za dodjelu potpora u izgradnji ili adaptaciji kuća
Podijelite objavu:

U Čađavici potpisani ugovori s deset mladih obitelji o davanju financijske potpore od 15.000 kuna za kupnju ili adaptaciju prve kuće

U sklopu proaktivnog provođenja demografskih mjera Općina Čađavica u svom je proračunu za 2020. godinu osigurala 150.000 kuna u cilju davanja potpore mladim obiteljima u rješavanju njihovog stambenog pitanja kroz kupnju ili adaptaciju prve kuće. Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu potpore prijavilo se 11 obitelji pri čemu je uvjete za dobivanje potpore ispunjavalo njih deset s kojima je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević u četvrtak, 2. listopada potpisao Ugovore o dodjeli sredstava potpore, pri čemu je naglasio:

"Unatoč kriznom vremenu prouzročenom Korona krizom mi smo s velikom radošću izvršili najavljeno davanje financijske potpore u iznosu od 15.000 kuna mladim obiteljima, a koje smo predvidjeli ovogodišnjim proračunom Općine. Raduje me činjenica da su se prijavile mlade obitelji za primanje ove potpore čime su potvrdili svoju odluku o ostanku na području naše Općine. Tomu su svakako pridonijele i brojne aktivnosti u realizaciji raznih projekata što ih Općina Čađavica kontinuirano provodi u cilju stvaranja kvalitetnijeg uvjeta života u mjestima naše Općine, pri čemu ću istaknuti i skoro otvorenje vrtića koji će roditeljima male djece zasigurno omogućiti organiziraniji način življenja."

Ovom prigodom načelnik Rončević pozvao je i druge mlade obitelji koje žele živjeti na području Općine, da će se moći javiti na slijedeći natječaj za dobivanje financijskih sredstava u cilju rješavanja stambenog pitanja s obzirom da će ga predložiti u proračunu za 2021. godinu.

Riječ primatelja potpore

Hrvoje Matijaško, jedan od primatelja ove potpore zahvaljujući se Općini na odobrenim sredstvima izjavio je da uz dobivanu financijsku potporu, dobio je i potvrdu brige lokalne zajednice na čelu s načelnikom Rončevićem za mlade obitelji, jer kako je istaknuo, on je zapravo povratnik koji se okušao u pokušaju življenja i rada u inozemstvu, ali kako on veli nisu "vani" tako bajni uvjeti, a i uvijek si tamo - stranac. Obitelj Matijaško je od nedavno dobila i prinovu stoga je zadovoljstvo i elan u izgradnji novova doma tim veće pri čemu je istaknuo da mu je poljoprivreda omiljen posao tako da što se tiče posla i njega će biti.

S KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: