Predstavljena Corteva Agrisicience

Podijelite objavu:

Na izmaku tekuće, 2018. godine u zagrebačkom hotelu Antunović predstavljena je kompanija   Corteva Agriscience, nastala kao rezultat spajanja kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer. Objedinjeni kapaciteti doprinijet će snažnijem razvoju suvremenih tehnologija i inovativnih rješenja

Integrirana strategija triju kompanija - Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer objedinjenih u novu kompaniju Corteva Agrisicience uspješno će odgovarati na nove izazove poljoprivredno-prehrambenog sektora, stavljajući na raspolaganje poljoprivrednim proizvođačima kompetencije i resurse, kako bi bili uspješniji i konkurentniji.

"Naš asortiman proizvoda i usluga obogaćen je kombiniranim portfeljem koji obuhvaća sjeme ratarskih kultura visoke kvalitete i iznimnih prinosa, višestruko nagrađivana sredstva za zaštitu bilja s trenutno najsnažnijim razvojem na svijetu, nova rješenja za zaštitu sjemena, tehnologiju stabiliziranja dušika u tlu, kao i digitalna rješenja za poljoprivredu", kazao je Marko Jukić, rukovoditelj Corteve za Hrvatsku. Po Jukićevim riječima, kada je riječ o kukuruzu, ove godine na tržištu sudjeluju s udjelom od 46 posto, sa suncokretom 41 posto, a na hrvatsko tržište  uveli su i druge kulture poput uljane repice i lucerne. Poljoprivrednici su prvi koji se suočavaju sa stalno mijenjajućim krajolikom, klimatskim prilikama. U svemu tome nastoje ostvariti visoke i stabilne prinose. „Mi smo terenu zajedno s njima, uvažavamo njihove potrebe i iznalazimo odgovore na nove izazove. Naš prioritet je uspjeh poljoprivrednika, jer, kad su naši poljoprivrednici uspješni, uspješni smo i mi“, kazao je Jukić.

Antonio Martinović

Znanstveno-istraživački i drugi kapaciteti Corteve omogućuju maksimalan rad na istraživanju novih tehnologija i inovativnih rješenja za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a sve što je dostupno poljoprivrednicima u svijetu, dostupno je i poljoprivrednicima u Hrvatskoj.

Svaka od kompanija koje čine novu, Cortevu Agriscience, ima vlastite adute, dijelove u kojima je najuspešnija. Upravo ti dijelovi iz svake od kompanija objedinjeni su u novoj. „Pioneer ima iznimno uspješan model prodaje, na što smo iznimno ponosni jer upravo direktan način komunikacije koji primjenjujemo pokazo je najbolje rezultate. Na hrvatsko tržište uspješno smo uveli najveći broj visoko prinosnih hibrida, što je hrvatske poljoprivrednike učinilo konkurentinijim na domaćem i inozemnom tržištu“, kazao je Jukić. „Cilj nam je omogućiti hrvatskim poljoprivrednicima iste uvjete i suvremenu tehnologiju koju imaju poljoprivrednici u Europi i svijetu“, kazao je Antonio  Martinović, marketing manager za jugoistočnu Europu. U Cortevi Agriscience posvećeni su suradnji s najuspješnijim industrijama. „Temeljna zadaća je stvaranje proizvoda sigurnih za ljude, životinje i okoliš. Ponosni smo što smo dio te suradnje koja obuhvaća poljoprivrednu i farmaceutsku industriju, fokusirani na zdrava i sigurna rješenja za budućnost“, kazao je Jukić. Corteva Agriscience postat će nezavisno društvo, uvršteno na burzu nakon što se završi prethodno objavljeno odvajanje do lipnja 2019.

Ana ROGAČ


Podijelite objavu: