Premijer Andrej Plenković pri posjeti županjskoj Sladorani potvrdio daljnju potporu sektoru proizvodnje šećera

Podijelite objavu:

Premijer Andrej Plenković pri  posjeti županjskoj Sladorani potvrdio daljnju potporu sektoru proizvodnje šećera

 

Premijer Andrej Plenković prilikom posjete županjske Sladorane, a nakon zanimljivog davanja signala radnicima, koji su tom prigodom upalili vatru vapnene peći, započevši time 72 kampanju, održao je sastanak s Upravom šećerane.

 

 

 

 

 

Željko Zadro, s članovima Uprave obavili su vrlo uspješan i nadasve optimističan razgovor s premijerom Plenkovićem te ministricom poljoprivrede Marijom Vučković koji su potvrdili opredjeljenje Vlade u smislu pune podrške sektoru proizvodnje i prerade šećerne repe kroz davanje financijske potpore proizvođačima. Time se ne samo da jamči sigurnost već i osigurava zadovoljavajuće dobar prihod proizvođačima ukoliko se odluče na sjetvu ove značajne industrijske kulture.

Kako je naglasio član Uprave g. Ivo Rešić - premijer Plenković zajedno s ministricom pokazali su u razgovoru, koji je potrajao dvostruko duže od planiranog, izvrsnu upućenost u problematiku šećeranskog sektora naglašavajući važnost njenog daljnjeg proizvodnog rasta s obzirom na uzlazni trend cijene šećera na tržištu EU, kojim se osigurava budućnost kako proizvođačima tako i šećeranama.

San KATAVA

Foto: Zlatko PAVOŠEVIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...