Premijer Andrej Plenković pri posjeti županjskoj Sladorani potvrdio daljnju potporu sektoru proizvodnje šećera

Premijer Andrej Plenković pri  posjeti županjskoj Sladorani potvrdio daljnju potporu sektoru proizvodnje šećera

 

Premijer Andrej Plenković prilikom posjete županjske Sladorane, a nakon zanimljivog davanja signala radnicima, koji su tom prigodom upalili vatru vapnene peći, započevši time 72 kampanju, održao je sastanak s Upravom šećerane.

 

 

 

 

 

Željko Zadro, s članovima Uprave obavili su vrlo uspješan i nadasve optimističan razgovor s premijerom Plenkovićem te ministricom poljoprivrede Marijom Vučković koji su potvrdili opredjeljenje Vlade u smislu pune podrške sektoru proizvodnje i prerade šećerne repe kroz davanje financijske potpore proizvođačima. Time se ne samo da jamči sigurnost već i osigurava zadovoljavajuće dobar prihod proizvođačima ukoliko se odluče na sjetvu ove značajne industrijske kulture.

Kako je naglasio član Uprave g. Ivo Rešić - premijer Plenković zajedno s ministricom pokazali su u razgovoru, koji je potrajao dvostruko duže od planiranog, izvrsnu upućenost u problematiku šećeranskog sektora naglašavajući važnost njenog daljnjeg proizvodnog rasta s obzirom na uzlazni trend cijene šećera na tržištu EU, kojim se osigurava budućnost kako proizvođačima tako i šećeranama.

San KATAVA

Foto: Zlatko PAVOŠEVIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...