Proglašeni najbolji sportaši Općine Petrijevci

Podijelite objavu:

Po jubilarni 25 puta Općina Petrijevci proglasila najbolje sportaše Općine

Općinski načelnik, Općinsko vijeće po jubilarni 25 put organizirali su izbor najboljih sportaša Općine Petrijevci

Svečano proglašenje najboljih u sportu Općine Petrijevci za 2019. godinu, održano je u petak, 31.siječnja 2020. godine, u prostorijama Općine Petrijevci. Tom prigodom su uručena priznanja u kategorijama najbolja sportašica, najbolji sportaš, najbolji sportski kolektiv, perspektivna sportašica, perspektivni sportaš te zaslužni sportski djelatnik.

Tijekom 2019. godine na području Općine Petrijevci djelovalo je sedam sportskih Udruga: NK Omladinac-Petrijevci, NK Satnica-Satnica, RK Petrijevci, ŽRK Petrijevci, Udruga športskih ribolovaca "Karašica"-Petrijevci, Šah klub Petrijevci i Udruga uzgajatelja ptica koji svi zajedno okupljaju preko 300 sportaša u raznim uzrastima. Taj broj aktivnih sportaša pak čini preko 10% stanovništva Općine po čemu se ističu na području Osječko-baranjske županije. Kako je prigodom dodjele priznanja naglasio Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci –"Općina u okviru svojih mogućnosti svim Udrugama osigurava osnovne materijalne uvjete kako bi one mogle realizirati svoje programe. Tako je Općina iz Proračuna udrugama doznačila 275.000 kuna te još 50.000 kuna za troškove sportske dvorane koja od kada je otvorena u značajnoj mjeri je podigla kvalitetu rada Udruga."

Nagrađeni

Ocjenjivački sud u sastavu. Ilija Ivanković, Mile Pavičić, Antun Hoffler, Dalibor Koški i Mladen Kardum nakon razmatranja pristiglih prijedloga sportskih udruga za izbor najboljih u sportu za 2019. godinu jednoglasno su donijeli odluku o najboljima.

Za najbolju sportašicu proglašena je Laura Koški, članica Ženskog rukometnog kluba Petrijevci, koja igra na poziciji desnog vanjskog postižući značajan doprinos u igri svoje ekipe. Laura je učenica četvrtog razreda Ekonomske i Upravne škole u Osijeku.

Za najboljeg sportaša Općine Petrijevci za 2019. godinu proglašen je Filip Ivičić, koji trenutno pohađa trenersku školu i do sada se aktivno u sportu bavio i košarkom i rukometom.

Za najbolji sportski kolektiv za 2019. godinu proglašen je NK Satnica iz Satnice. Perspektivnom sportašicom u 2019. godini proglašena je Mia Matković, članica Ženskog rukometnog kluba Petrijevci, a perspektivnim sportašem Luka Petrušić iz Petrijevaca. Zaslužnim sportskim djelatnikom u 2019. godini proglašen je Slaven Poštić.

 

Plakete najboljim sportašima dodijelio je Ivo Zelić načelnik Općine Petrijevci koji je tom prigodom istaknuo da ova tradicija dodjele priznanja, koja se ove godine održala već po 25 puta, ima za cilj pohvaliti najbolje, te biti poticaj svima koji se bave sportom da teže ostvarenju visokih rezultata i ujedno mlade poticati na bavljenje sportom.

San KATAVA