Svečana sjednica Općine Magadenovac u povodu dana Općine

Podijelite objavu:

 

U povodu Dana Općine Magadenovac te uoči dana njenog zaštitnika i blagdana rođenja sv. Ivana Krstitelja, 23. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Magadenovac i to po prvi puta u novom Mjesnom domu u Beničancima. Sjednica se uza sve probleme oko ponovnog širenja korona virusa održala prema naputcima Stožera civilne zaštite uz puno poštivanje zadanih mjera očuvanja zdravlja.

Na sjednici su uz vijećnike nazočili načelnici Općina Viljevo-Dominik Knežević, Podravske Moslavine-Dominik Cerić, Marijanaca-Darko Dorkić, Petrijevaca-Ivo Zelić, Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Općinski načelnik Stjepan Živković sa zadovoljstvom je izrazio dobrodošlicu svim gostima u novouređeni Društveni dom u Beničancima čime se nastavila tradicija kružnog obilježavanja Dana Općine odnosno kako se svake godine u drugom mjestu nastoji obilježiti svečanom sjednicom ovaj Dan. Uz isticanje kontinuirane realizacije zacrtanih projekata kojima se mješatnima omogućava što ljepše i ugodnije življenje. Tako je načelnik Živković istaknuo da se stoga na području Općine stalno obavljaju građevinske aktivnosti. Jedna od najbitnijih je i realizacija projekta uređenja Društvenog doma u Magadenovcu čiji se završetak radova očekuje krajem ove godine. Načelnik Živković govorio je o i o brojnim drugim aktualnim projektima koji se ostvaruju stalnim kandidiranjem za dobivanje sredstava iz EU fondova, pri čemu je izrazio zahvalnost i Osječko-baranjskoj županiji na uspješnoj suradnji.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Goran Ivanović koji je istaknuo važnost lokalne samouprave kao preduvjeta održanja stanovništva i razvoja malih lokalnih zajednica poput koje i Općina Magadenovac i to kao izvrstan primjer u kojem Općinska struktura i zaposlenici s čelništvom najbolje znaju što treba u njihovim mjestima, a što mogu ostvariti upravo kroz ovaj institucionalni oblik. Priča o ukidanju Općina, kako je naglasio Ivanović, nije dobra, jer bi samo donijela centralizaciju i težu realizaciju brojnih potreba stanovnika malih lokalnih zajednica. Ukidanje Općina potenciraju oni kojima nije stalo do razvitka malih mjesta već populističkim načinom dodvoravanja o nekakvim uštedama zapravo sebe žele promovirati kao stupove štednje, ali još nitko  nije iznio što bi sve ta mala mjesta izgubila. Priče su to bez utemeljenja i analiza. Treba naročito isticati koliko su Općine u Hrvatskoj, pogotovo ulaskom u EU dobile kroz realizaciju projekata na korist svih mještana, a pri čemu je Općina Magadenovac jedan od primjera iako relativno male jedinice lokalne samouprave no vrlo uspješne na korist svih njenih stanovnika.

Više pročitajte u tiskanom izdanju revije Nova Zemlja

San KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: