USKORO OTVORENJE DRUŠTVENOG DOMA U MAGADENOVCU

Podijelite objavu:

Uspješnim apliciranjem na EU fondove Općina Magadenovac dobiva novi Društveni dom u središtu Magadenovca

U Magadenovcu se uskoro otvara Društveni dom čime i Magadenovac kao sjedište Općine dobiva primjeren i opremljen prostor za brojna događanja u kojem će se moći mještani i njihovi gosti ugodno osjećati

Stjepan Živković, načelnik Općine Magadenovac

Jedan od brojnih projekata što ih je Općina Magadenovac pokrenula prijavljivanjem na natječaje za financiranje iz Fondova EU uskoro će otvoriti svoja vrata. Riječ je o Društvenom domu u Magadenovcu koji se nalazi u centru mjesta. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta dobiva se površina objekta od preko 630 četvornih metara s dvoranom, čajnom kuhinjom, sanitarnim čvorom te uredskim prostorima za djelovanje udruga,biti će omogućeno korištenje prostora u razne namjene na usluzi mještana i njihovih gostiju.

Cijeli objekat Društvenog doma značajno će doprinjeti unaprijeđenju kvalitete životnih uvjeta te razvoju društvene infrastrukture u samom mjestu, ali i na razini cijele općine. Kako ističe načelnik Općine Stjepan Živković: "Društveni dom, unatoč trenutnim epidemiološkim mjerama opreza u cilju očuvanja zdravlja uskoro će postati mjesto okupljanja, te druženja i pružanja mogućnosti održavanja poslovnih i privatnih skupova. Društveni dom će, kao što je zacrtano u njegovoj kandidaturi za sufinanciranje doprinijeti atraktivnosti i društveno-ekonomskoj održivosti ruralnog područja kroz ulaganje u temeljne usluge i infrastrukturu, a sve kroz mogućnost korištenja prostora namijenjenog u društvene svrhe na korist svih mještana Magadenovca kao i cijele Općine.

Ukupna vrijednost radova na projektu rekonstrukcije, dogradnje i opremanja poslovne zgrade u Društveni dom u Magadenovcu iznosi preko četiri milijuna kuna, što će biti u cijelosti financirano iz Mjere 07 Temeljne usluge i obnove sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Podmjera 7.4. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" – operacija 7.4.1.

S velikim zadovoljstvom se očekuje mogućnost korištenje prostora Društvenog doma čime će se omogućit uvjeti za podizanje kvalitete razine života mještana i društvenog razvoja kroz mogućnosti zajedničkog okupljanja ovisno potrebama svih mještana.

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: