Uspješna poljoprivreda

Podijelite objavu:

Župan Damir Dekanić potpisao Ugovore o dodjeli potpora sa poljoprivrednicima

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić potpisao je s poljoprivrednicima Ugovore o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi u 2021. godini temeljem Uredbe de minimis u sklopu Programa potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2021.-2023.godine.

Riječ je o Potporama koje se dodjeljuju u primarnoj proizvodnji i odnose se na četiri mjere:

  1. Promocija i uvođenje profitabilnijeg načina proizvodnje,
  2. Potpora mladim poljoprivrednicima,
  3. Unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu i
  4. Sufinanciranje analize tla za višegodišnje nasade i povrtlarstvo.

 

Potpore za ruralni razvoj odnose se na sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije za izgradnju/rekonstrukciju objekta za preradu poljoprivrednih proizvoda i uvođenje HACCP.

- Prijave su bodovane, a cilj je bio omogućiti poljoprivrednicima i stočarima, posebice mladima koji su tek krenuli s proizvodnjom, postizanje profitabilnije proizvodnje – istaknuo je Dekanić.

Ove godine potpore, kaže, su dodijeljene temeljem postupka bodovanja do iznosa koji je bio predviđen u tu svrhu, no to ne znači da oni koji su bili ispod crte trebaju biti obeshrabreni ili destimulirani.

- Pozivam ih da slijedeće godine ponovo „ gledaju prema Županiji“ jer će sredstva za potpore biti daleko izdašnija jer nam je svima cilj da naše poljoprivrednike i vlasnike OPG -ova dovesti u situaciju da na tržištu budu konkurentni i inovativni - poručio je župan.

Poljoprivrednici su kazali kako im ove potpore puno znače jer će time dodatno unaprijediti svoju proizvodnju.

- Potporu ću iskoristiti da povećam stado ovaca, te da oplemenim krvno srodstvo, pa mi stoga ova mjera znači sve – rekao je jedan od potpisnika Ugovora Dario Novoselac iz Strošinaca koji se posvetio poljoprivredi i stočarstvu.

Inače, Ugovori su potpisani s ukupno 21. poljoprivrednikom u ukupnom iznosu od oko 500 tisuća kuna.


Podijelite objavu: