Usvojen proračun Općine Viljevo u iznosu od više od 18 milijuna kuna

Usvojen proračun Općine Viljevo u iznosu od više od 18 milijuna kuna

Načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević ističe glavni projekt uređenja centra Viljeva

Na 21. sjednici Općinskog vijeća Općine Viljevo, održanoj dana 12. prosinca 2019. godine, usvojen je Proračun Općine Viljevo za 2020. godinu u visini od 18.760.000,00 kuna

Kako saznajemo od Dominika Kneževića, načelnika općine Viljevo i u 2020. godini nastavlja se intenzitet radova na infrastrukturnim projektima uz posebnu pozornost u financiranju socijalnih programa kojima se nastavlja program podizanja razine ugodnog življenja u svim mjestima Općine.

Kao najvažnije planirane investicije su nastavak izgradnje dječjeg vrtića u Viljevu, uz radove na izgradnji parkirališta i pješačkih staza ispred vrtića. Uz ovaj značajan projekt načelnik općine Dominik Knežević posebno ističe izgradnju faze „A” Centra u naselju Viljevo odnosno vatrogasnog doma i doma zdravlja. Tako da će u 2020-oj biti dovršeni radovi na objektu Vatrogasnog doma u Viljevu, a očekuje se i nastavak izgradnje ambulante i ljekarne u Viljevu.

Uz energetsku obnovu zgrade ŠNK Viljevo Općina, kako izjavljuje načelnik Knežević, ravnomjerno ulaže u objekte u svim mjestima Općine tako da će biti izvršeni radovi na zgradi Društvenog doma u Ivanovu, uređenje okoliša na groblju u Kapelni te izgradnja odn. rekonstrukcija nerazvrstanih cesta.

Manifestaciju Ljeta u Viljevu pratili su brojni mještani te gosti

Osim ovih investicija, planirana su i sredstva za redovito financiranje udruga, školstva, zdravstva, vatrogastva te svih onih djelatnosti koje su u nadležnosti jedinica lokalne samuprave. Ovogodišnji pozitivni učinci koji se očituju u brojnošću okupljanja mještana i njihovih gostiju tijekom raznovrsnih programa manifestacije Ljeto u Viljevu biti će još opsežnije podržani od strane Općine, a sve kako bi planirane priredbe okupile još veći broj zainteresiranih.

S.K.