Vinski turizam bez granica

Podijelite objavu:

Interreg - početna konferencija

U petak 4. rujna u prostorima Vinarije Vina Belje, održat će se Početna konferencija projekta: „Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija“

Organizatori konferencije su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya “Tenkes Nonprofit Kft”. Pridruženi partneri na projektu su: Osječko -baranjska županija, Ministarstvo turizma i Udruga Graševina Croatica. Riječ je o projektu sufinanciranom kroz Interreg Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. čiji je nositelj Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu,

Na konferenciji, uz ravnatelja Hrvatske agencije za hranu (HAPIH), doc.dr.sc. Krunoslava Dugalića, direktoricu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivanu Jurić te predstavnike Osječko-baranjske županije, sudjelovat će velik broj vinara iz regije.

Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog vinskog turizma koji povezuje neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj (Siklós-Villány), hrvatskom Podunavlju i Slavoniji. Riječ je o projektu, koji je započeo 1. srpnja 2020., predviđenog trajanja dvije godine, sufinanciranom kroz Interreg Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. - 2020., ukupne vrijednosti gotovo 400.000€. Nositelj projekta je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya "Tenkes Nonprofit Kft". Pridruženi partneri na projektu su: Osječko -baranjska županija, Ministarstvo turizma i Udruga Graševina Croatica.

Planirane projektne aktivnosti imaju za cilj integrirati i nadograditi ponudu vinskog turizma na dvjema stranama granice jedne geografske regije Baranje i njezine okoline uspostavljanjem mreže proizvođača vina, turističkih i ugostiteljskih operatera, izgradnjom kapaciteta za upravljanje destinacijama, prijenosom znanja i vještina, integracijom i zajedničkom promocijom prekogranične ponude vinskog turizma na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu.

San KATAVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijelite objavu: