Zajedno u zajednici općine Magadenovac

Podijelite objavu:

Još jedan uspješan projekt Općine Magadenovac

„Zajedno u zajednici općine Magadenovac – briga za kvalitetan život osoba straije životne dobi“ – završene radionice za potrebe jačanja kompetencija za rad s korisnicima i opremljen prostor za korisnike

Još jedan uspješno završen projekt koji je pridonjeo ugodnijem životu mještana treće životne dobi Općine Magadenovac. Ovaj projekta pridonijeo je uz pozitivan učinak na stanovnike koji su bili korisnici projekta i zaposlenje nekoliko osoba s područja Općine Tako su na projektu su zaposlena 2 voditelja specijaliziranih radionica i 2 asistenta, te koordinator i financijski administrator) koji su uz volontere Udruge, imali ua cilj poboljšanje usluge i načina djelovanja. Pohađali su radionice za potrebe jačanja kompetencija za rad s korisnicima kako bi i po završetku projekta mogli organizirati slične aktivnosti i provoditi slične projekte i u budućnosti.

Kroz mjesec dana trajanja programa izobrazbe prošli su 5 modula:

  • Kreativne radionice (slikanje, oslikavanje, gotogtrafirtanje, decoupage)

Rekreativne radionice (ukrašavanje žardinjera i okućnica, vježbe razgibavanja za pomoć pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti)

  • Edukativne radionice (aserativno komuniciranje, poticanje pozitivnog odnosa prema starenju, informiranje starijih osoba o njihovim pravima)
  • Manualne radionice (izrada predmeta od drva i stiropora)
  • Socijalne radionice (vođenje aktivnosti, društvene igre, ples...)

Predavanje s vježbama za 10 osoba (odnosno za 5 zaposlenika i 5 volontera Udruge) održali su predavači Učilišta Mentor iz Đakova.

Da bi se korisnici projekta osjećali ugodno i kao u svom dnevnom boravku, za održavanje sportskih i kreativnih radionica adaptiran je prostor prilagođen upravo korisnicima, te je nabavljen namještaj i oprema. Sav namještaj i oprema služit će u provedbi projektnih aktivnosti, a nabavljena su 4 konferencijska stola, 24 stolice, sjedeća kutna garnitura, televizor, kuhinja s potrebnim elementima, štednjak, hladnjak, ormar, komoda, vitrine i police gdje će biti izloženi i istaknuti svi radovi korisnika izrađeni na kreativnim radionicama.

Provedba projekta „Zajedno u zajednici općine Magadenovac – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi” započela je 5. listopada 2020.godine. Nositelj projekta je Općina Magadenovac, a partner na projektu i glavni nositelj provedbenih aktivnosti je Kulturno športska udruga „Sveti Rok” Lacići.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a čija je ukupna vrijednost od 1.499.975,00 kn financirana je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

 


Podijelite objavu: