ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA MJESNOG DOMA U BENIČANCIMA

Podijelite objavu:

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA MJESNOG DOMA U BENIČANCIMA

Završen je projekt rekonstrukcije i dogradnje mjesnog doma u Beničancima koji će mještanima i svim gostima pružiti udobnost i funkcionalnost boravka

Nakon opsežnih radova u Beničancima je završena rekonstrukcija i dogradnja mjesnog doma koji sada uistinu odiše funkcionalnošću i mogućnošću korištenja kako za javne tako i za obiteljske svrhe svim mještana i gostiju. Vrijednost ulaganja u kompletne radove koji su obavljeni, od građevinskih, elektroinstalaterskih, strojarskih te na izvedbi vodovoda i kanalizacije kao i pristupne prometnice iznosi . 1.047.985,65 kn s PDV-om, koji je aktivnošću Općine kandidiran za sufinanciranje iz sredstava  EU fondova. Radove je izvela Karašica-Vučica d.d. iz Donjeg Miholjca.

U prostoru od 553,50 m2 postignuta je mogućnost zadovoljavanja društvenih i kulturnih potreba stanovnika naselja Beničanci, prvenstveno mladih i djece s ciljem razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti javne infrastrukture, što ju pruža ovaj objekat u kojem će svoje mjesto naći nastupi Kulturno-umjetničkih društava te Udruge koje djeluju u Beničancima. Kako naglašava Stjepan Živković, načelnik Općine Magadenovac, u čijem sastavu je i mjesto Beničanci, ovaj objekat će imati značajnu ulogu i u očuvanju kulturne baštine i tradicije sela kao centar događanja i susreta mještana.

San KATAVA